Belföldi hírek

Még az olajpiacon is figyelnek az orosz-szaúdi meccsre

A júniusi hónap eseménydúsnak ígérkezik a geopolitikai események szempontjából, a befektetők kiemelten figyelnek majd az idei futball-világbajnokságra is, mivel az egymás ellen játszó orosz és a szaúdi csapat mérkőzése után Vlagyimir Putyin és Mohammed bin Salman találkozója jelentős piaci érdeklődésre tarthat számot.

Kép: getty-hirmagazin.eu

Az orosz elnök és a szaúdi koronaherceg június 14-én, a moszkvai Luzsnyiki stadionban tekinti majd meg az Oroszország és a Szaúd-Arábia közötti mérkőzést, s míg a két ország csapata valószínűleg nem jut majd kiemelt szerephez a vb-n, Putyin és bin Salman találkozója alaposan felforgathatja a globális olajpiacot.

A mérkőzésre nyolc nappal az Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) bécsi csúcstalálkozója előtt kerül majd sor, mintegy utolsó lehetőséget kínálva fel ezzel a két vezetőnek arra, hogy az olajtermelés lehetséges növeléséről egyeztessenek. A Bloomberg szerint a szaudi koronaherceg várhatóan csak a mérkőzés napjára érkezik majd Moszkvába.

Oroszország és Szaud-Arábia 2006-ban hozta tető alá a döntést az olajkitermelés visszavágásáról, az elmúlt hetek folyamán Moszkva azonban jelezte, hogy kész felülvizsgálni a korábbi megállapodást, támogatva ezzel a kitermelés növelését, és az alacsonyabb olajárat. Vlagyimir Putyin május végén adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Oroszországnak nem érdekelt az energia-, és az olajárak folyamatos emelkedésében, azt is hozzátéve, hogy Moszkva elégedett volt a hordónkénti 60 dolláros olajárral.

Forrás: portfolio.hu

Hasonló hírek

Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad! Oszd meg!

Géza

Ismét kórházba került a pásztói szállón brutálisan összevert nő, azonnal műteni kellett!

Mazsi

Kirúgták, mert magyarul beszélt?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------