Hirmagazin.eu
Főoldal » Még az idén értékesítenék az állami tulajdonú termőföldeket
Gazdaság

Még az idén értékesítenék az állami tulajdonú termőföldeket

forrás: Magyar Idők

Előreláthatóan már ez évben elkezdődhet az állami földterületek értékesítése, derült ki a mintegy 400 ezer hektárnyi termőföld eladását célzó program részleteit tartalmazó kormányhatározatból – írja szerdai számában a Magyar Idők.

A Magyar Fejlesztési Bank már dolgozik a kedvezményes hitelkonstrukció kialakításán, a részletes kondíciók hamarosan nyilvánosak lesznek.

Az év végére akár már az összes eladásra szánt állami földterületet meghirdethetik – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. Eszerint a földművelésügyi miniszternek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a földrészletek értékesítésére december 31-ig sor kerülhessen.

hirmagazin_2015-09-23_071245
Mezőgazdasági jármű tárcsázza a termőföldet Debrecen határában.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ügyletek, az önkormányzatoknál történő adásvételi szerződések egy hónapos kifüggesztése után, előreláthatóan március-áprilisban fognak zárulni – mondta a Magyar Idők megkeresésére Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, a parlament alelnöke.

Az állami tulajdonú földterületek eladásából származó bevétel az állami vagyont gyarapítja majd és kizárólag az ország fejlesztésére lehet felhasználni. A földrészleteket csak az állami földbirtok-politika irányelveivel összhangban, a kellő eljárási garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében lehet értékesíteni.

A Magosz, valamint a Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara kezdeményezésére elinduló “Földet a gazdáknak” programban a földeket a helyben kialakult piaci ár feletti értéken hirdetik meg.

 

Hasonló hírek

Fürjes: a városi otthonteremtési program célja, hogy megfizethető új lakások épüljenek – videó

Géza

Először a szabad pálinkafőzést, most az adómentességét harcolta ki a kormány

Géza

Itt az online számlázás – tanácsok azoknak, akik még nem állnak készen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------