Image default
Állatvilág

Még a szarvasok is döbbenten figyelték a golfpályán sétálgató hatalmas aligátort (A cikk videót tartalmaz)

Egy közel 4 méteres aligátor bukkant fel a napokban egy dél-karolinai golfpályán: a hatalmas hüllőt nemcsak a játékosok, de a közelben legelésző szarvasok is döbbenten figyelték.

A Fripp Islanden elterülő golfpályára egy közeli mocsaras vidékről tévedt az aligátor, mely a komótosan sétálgatott a füves területen, s egy rövid látogatás után végül eltűnt a fák között. A termetes hüllő mit sem törődött az őt tisztes távolból figyelő emberekkel, de a szarvas család sem keltette fel különösebben a figyelmét, nyugodtan elsétált mellettük. Hasonló esetet már több alkalommal is megörökítettek, főként Floridában gyakori az aligátorokkal való találkozás, de ilyen videó korábban még nem született.

mississippi aligátor vagy más néven csukaorrú aligátor széles körben elterjedt az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén, a meleg, vizenyős területeken és mocsarakban, legtöbb példánya a floridai Everglades Nemzeti Parkban, Georgiában és Alabamában él. A hím akár 4,5 méter hosszú és 450 kilogramm súlyú is lehet, míg a nőstény körülbelül 3 méter, ennek mintegy fele a farokra esik. Igen izmos farkával hajtja magát a vízben, lábával inkább evez.

Az aligátor színe a sötétszürkétől a majdnem feketéig változhat. A fiatal példányok tápláléka: rovarok, rákok, ebihalak és békák, míg a kifejlett példányok halakat és kis emlősöket esznek. Ez a többnyire magányos állat akár 50 évig is élhet.

Forrás: erdekesvilag.hu

Hasonló hírek

Ritka hüllőre bukkantak Dunaszekcsőnél

info

Ez a macska bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, “a legokosabb macska a világon” címmel… (érteni fogod, hogy miért)! – VIDEÓ

Mazsi

A horrort néző kiscica lehet 2016 legjobb macskás videója

Edit