Hirmagazin.eu
Főoldal » Még a NASA sem tudja: Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában – VIDEÓ
Csillagászat, űrkutatás

Még a NASA sem tudja: Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában – VIDEÓ

Egy lel­kes csil­la­gász, aki mel­les­leg ufó­va­dá­szat­tal is fog­lal­ko­zik, te­le­szkóp­já­val évek óta meg­fi­gyel köz­ponti csil­la­gun­kak a Napot. Nem­rég olyan je­len­ségre lett fi­gyel­mes, ami­ről talán még a NASA sem tud!

A megfigyelő egy 114 cm-es Celestron NexStar Komputerizált teleszkóppal követi Napunk szinte minden mozdulatát. Már eddig is remek felvételeket készített a látványos napkitörésekről, óriási napfoltokról és mindenféle, leginkább csillagászokat érdeklő dolgokról.

Még a NASA sem tudja Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában

Egyik megfigyelésén, amikor egy speciális szűrőt csatolt a teleszkópjára, különös, sötét objektumot vett észre a Nap felső részén áthaladni, amit szabad szemmel, de még más filterekkel sem lehet látni, hiszen a napkorona vakító fénye minden mást elnyom.

A tárgy egészen addig látható volt, amíg a Napot el nem takarta a szomszéd háza… Más szűrőkkel is ellenőriztem a jelenséget, és kiderült, hogy tényleg egy hatalmas kerek objektum rejtőzik a Nap koronájában, nem csak képzelődöm!


A felvételeket készítő csillagász meg van győződve arról, hogy valami rendkívüli dolgot fedezett fel a Nap tetején.

Tegyük fel, hogy ez a hatalmas sötét tárgy valóban ott van. A kérdés ilyenkor egyszerű, mi lehet az? Talán a Merkúr, vagy a Vénusz úszott be a képbe? Esetleg egy hatalmas napfolt?

Az amatőr csillagász is ezekre gondolt először. Utánanézett, hogy a két bolygó ilyenkor merre jár, de pont nem kerülnek mostanában a Nap és Föld közé. A második lehetőség a napfolt. Viszont ez sem lehetett, mert azok általában a csillagunk egyenlítő területein szoktak feltűnni, a legnagyobb ilyen alakzat pedig ebben az időben balra 10 óránál járt, ráadásul ezzel a a szűrővel nem is észlelhető.

Még a NASA sem tudja Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában 1

Természetesen egyből beindult a találgatás az ufó portálokon. Szinte minden felkerült a kínálatba, a bolygó méretű ufó anyahajótól kezdve a titokzatos 9. bolygóig.

Egy másik felvételből pedig világosan kiderült, hogy nem fix dologról van szó, mert másnap, ugyanabban az időben már nem volt észlelhető a jelenség.

Bármit is sikerült felfedezni, hátborzongató a gondolat, hogy ilyesmiről például nem tud a NASA, vagy ha igen, akkor nem köti az emberiség orrára.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Olyasmit észlteltek a tudósok egy fekete lyuknál, ami elvileg lehetetlen

Géza

Ókori orvos sírjára bukkantak Kínában

info

Sutyiban zabálja fel csillagtársát egy fehér törpe

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------