Image default
Csillagászat, űrkutatás

Még a NASA sem tudja: Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában – VIDEÓ

Egy lel­kes csil­la­gász, aki mel­les­leg ufó­va­dá­szat­tal is fog­lal­ko­zik, te­le­szkóp­já­val évek óta meg­fi­gyel köz­ponti csil­la­gun­kak a Napot. Nem­rég olyan je­len­ségre lett fi­gyel­mes, ami­ről talán még a NASA sem tud!

A megfigyelő egy 114 cm-es Celestron NexStar Komputerizált teleszkóppal követi Napunk szinte minden mozdulatát. Már eddig is remek felvételeket készített a látványos napkitörésekről, óriási napfoltokról és mindenféle, leginkább csillagászokat érdeklő dolgokról.

Még a NASA sem tudja Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában

Egyik megfigyelésén, amikor egy speciális szűrőt csatolt a teleszkópjára, különös, sötét objektumot vett észre a Nap felső részén áthaladni, amit szabad szemmel, de még más filterekkel sem lehet látni, hiszen a napkorona vakító fénye minden mást elnyom.

A tárgy egészen addig látható volt, amíg a Napot el nem takarta a szomszéd háza… Más szűrőkkel is ellenőriztem a jelenséget, és kiderült, hogy tényleg egy hatalmas kerek objektum rejtőzik a Nap koronájában, nem csak képzelődöm!


A felvételeket készítő csillagász meg van győződve arról, hogy valami rendkívüli dolgot fedezett fel a Nap tetején.

Tegyük fel, hogy ez a hatalmas sötét tárgy valóban ott van. A kérdés ilyenkor egyszerű, mi lehet az? Talán a Merkúr, vagy a Vénusz úszott be a képbe? Esetleg egy hatalmas napfolt?

Az amatőr csillagász is ezekre gondolt először. Utánanézett, hogy a két bolygó ilyenkor merre jár, de pont nem kerülnek mostanában a Nap és Föld közé. A második lehetőség a napfolt. Viszont ez sem lehetett, mert azok általában a csillagunk egyenlítő területein szoktak feltűnni, a legnagyobb ilyen alakzat pedig ebben az időben balra 10 óránál járt, ráadásul ezzel a a szűrővel nem is észlelhető.

Még a NASA sem tudja Rejtélyes objektum rejtőzködik a Nap koronájában 1

Természetesen egyből beindult a találgatás az ufó portálokon. Szinte minden felkerült a kínálatba, a bolygó méretű ufó anyahajótól kezdve a titokzatos 9. bolygóig.

Egy másik felvételből pedig világosan kiderült, hogy nem fix dologról van szó, mert másnap, ugyanabban az időben már nem volt észlelhető a jelenség.

Bármit is sikerült felfedezni, hátborzongató a gondolat, hogy ilyesmiről például nem tud a NASA, vagy ha igen, akkor nem köti az emberiség orrára.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Először sikerült valódi kísértetet rögzíteniük a kutatóknak

Mazsi

Milliárdosokra lenne szüksége a Mars One-projektnek

Edit

Jön a világvége? A NASA gigantikus lyukat észlelt a Napon! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------