Főoldal » Még a dzsihadisták családjait is kiirtaná Donald Trump
Külföld

Még a dzsihadisták családjait is kiirtaná Donald Trump

forrás: MTI

Újra a címlapokra került Donald Trump, a legnagyobb támogatottságot élvező republikánus elnökjelölt-aspiráns. Az üzletemberből lett politikus szerint nem kell kesztyűs kézzel bánni az Iszlám Államban harcolók hozzátartozóival sem.

Nemcsak a terroristákat, hanem a családjaikat és “ki kell iktatni” – ismertette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcra vonatkozó tervének egyik elemét Donald Trump. A republikánus elnökjelölt-aspiráns közölte azt is, hogy ha ő lenne Amerika első embere, akkor a fegyveres csoport elleni harcban megpróbálná elkerülni a polgári áldozatokat, de szerinte az Obama-kormány “politikailag túl korrekt háborút vív”.

Még a dzsihadisták családjait is kiirtaná Donald Trump
Donald Trump (EPA/Jim Lo Scalzo)

Christoph Wilcke, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet közel-keleti szakértője az elnökjelölt-aspiráns szavaira reagálva közölte, hogy a hadsereg jogilag csak a fegyvereseket veheti célba, családtagjaikat nem, mivel ők polgári személyeknek minősülnek. A Reuters angol hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérései alapján Trump nem csak a republikánus jelöltek listáját vezeti, de az amerikai szavazók jelentős része szerint ő a legjobb jelölt a terrorizmus elleni harc kezelésére.

Regisztráltatná a muszlimokat és megfigyeltetné a mecseteket

Donald Trump nem először tesz olyan kijelentéseket, amelyek megbotránkoztatják az amerikai közvélemény egy részét, de egyetértésre talál a társadalom egy jelentős rétege körében. A múlt hónapban azt mondta: elnökké választása esetén arra kötelezné a muszlimokat az Egyesült Államokban, hogy regisztrálják magukat és megfigyeltetné a mecseteket. Emellett ismét bevezettetné az Obama-kormány által betiltott, a vízbe fojtást imitáló vallatási módszert (waterboarding), mert – mint ahogy megfogalmazta – az “semmiség” ahhoz képest, hogy az Iszlám Állam embereket fejeztet le.

 

Hasonló hírek

Vér folyt a Wizz Air egyik járatán: durván összeverekedett két utas a gépen

Mazsi

Terrorpánik Cannes-ban! Fejvesztve menekültek a sztárok!

Mazsi

Oszama bin Láden testőre segélyt kap Németországban

Mazsi