Image default
Gazdaság

Még 5 nap van hátra a Puskás Aréna megnyitásáig – videó

Még 5 nap van az újjászületett Puskás Ferenc Stadion megnyitásáig.

Pénteken a Magyarország-Uruguay meccsel avatják fel az új többfunkciós Puskás Arénát. Aki követi az M1-et, az elmúlt napokban már láthatta azokat a rövid bejátszókat, amelyekben mások mellett szurkolók, zenészek emlékeznek vissza az egykori Népstadionra. Mától a híradóban is mutatunk majd minden nap egy-egy rövidebb összeállítást. Elindult a visszaszámlálás – hangzott el az M1 Híradójában vasárnap este.

Szabados András is ott volt az 1986-os budapesti Queen koncerten, ahol Freddy Mercury tört magyarsággal elénekelte a Tavaszi Szél vizet áraszt című népdalt.

Megadta az alaphangulatot és nagyon hálásak voltunk és azóta is, hogy ő ezt elénekelte volt egy kis papírja, abból, de hát ez természetes, magyarul nagyon nehéz annak, aki nem anyanyelven kapta ezt” – mondta az M1-nek Szabados.

Az akkor még vasfüggöny mögötti Magyarországon óriási esemény volt a Queen szereplése, a jegyek villámgyorsan elfogytak a koncertre.

Az egykori Népstadion bezárása óta nincs Magyarországon hozzá mérhető koncerttér. Péntektől azonban, az új Puskás Ferenc Stadion átadásával újra lesz. Szabados András azt mondja, mindenképpen egyedülálló élmény ilyen körülmények között átélni egy nagyszabású koncertet.

„Nagyon nagy öröm egy csodálatos új stadion, ami abszolút a kor színvonalán van. Remélem, hogy majd még meccset vagy más kulturális eseményt lehet ott megnézni. A fiataloknak is ajánlom, hogy menjenek, mert ez egész más, mint egy kis koncertteremben” – mondta.

Pár évre a Queen koncert után a Népstadion egy újabb legendás rock történelmi eseménynek adott otthont. Az István a király rockoperát 1990-ben több mint 70 ezer ember előtt adták elő. Nagy Feró játszotta a pogány Laborc szerepét. A Népstadionban szerepelni számára is hihetetlen élmény volt.

Hatvan-hetvenezer ember lehetett ott körülbelül, az előtt játszani szóval…, az olyan monumentális dolog, hogy azt nem lehet felfogni ésszel. Kimész a színpadra, és amerre ellátsz, emberek vannak” – mondta Nagy Feró.

A nagyszabású előadás közben Nagy Feró majdnem le is késte jelenését.

Egyszer csak meglátom, hogy Sebestyén Márti megjelenik: Te Jézusom! Körülbelül olyan fél percem van. Három emeletet végigfutottam, és közben hallom, hogy mi történik a színpadon, és épp a színpad szélére értem, amikor én következtem. Énekelni is alig tudtam, mert három emelet futás után az ember csak fuldokolt” – emlékezett vissza.

Amikor vége lett az előadásnak akkor azt mondta nekem a Koltay Gábor: az nagyon jól nézett ki, ahogy ott megjelentél, és keresztberongyoltál a színpadon, az olyan, mint aki messziről jött. Nem akartam neki mondani, én elég messziről jöttem” – mondta Nagy Feró az M1 Híradójának.

Az egykori Népstadiont 2016-ban bontották le, a formai elemeiben hasonló, de korszerű Puskás Ferenc Stadiont november 15-én, pénteken a Magyarország- Uruguay nyitómérkőzéssel avatják fel.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

142 ezren vettek részt a nyári ingyenes gyermekétkeztetési programban

Edit

Az Uber folytatja működését

info

Változik a biztosítási és a tőkepiaci törvény

Edit