Főoldal » Medvetámadások: az életüket féltik a zágoniak
Külföld

Medvetámadások: az életüket féltik a zágoniak

Hiába várják az illetékes hatóságok segítségét a háromszéki Zágon lakói, hiába jelezték már több alkalommal, hogy szürkület után már a saját udvarukra sem mernek kimenni, a sorozatos medvetámadásokról csupán jegyzőkönyvek készülnek, érdemi fellépés mindeddig nem történt az ügyben – adta hírül a Foter.ro.

nlcafe

foter.ro a Háromszék napilapot idézi, amelynek beszámolója szerint szerdán este a község központjától nem messze több gazdaságban is háziállatokat pusztított el a nagyvad, mi több, Kis Józsefre, a település polgármesterére is rátámadt.

Az elöljárót az egyik szomszédja riasztotta az esti órákban, hogy a medve polgármester tulajdonában lévő juhszálláson garázdálkodik. Kis József a helyszínre sietett, ahol a nagyvad nekirontott, egy farúddal kellett megvédenie magát – írja a Kovászna megyei napilap. A medvét végül a környék lakói kergették el, addig négy juhot megölt.

Kis József a Háromszéknek azt mondta, már jelentette a prefektusnak a történteket, és ígéretet kapott, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a helyi vadásztársaság megkapja végre a kilövési engedélyt – amit egyébként korábban háromszor is visszautasítottak.

Addig is a környezetvédelmi hatóság szorgalmasan állítgatja ki a jegyzőkönyveket a medvekárokról – írja a Foter.ro.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Terrorcselekmények veszélye miatt rendőrőrsöket zártak be Belgiumban

info

Feltorlódott a tömeg, nyolcezer menekült próbál belépni Ausztriába

info

Letartóztatták egy venezuelai gyógyszertárlánc két vezetőjét

info