Hirmagazin.eu
Főoldal » Medvegyev: Moszkva megtalálja a módját, hogy segítsen olajat szerezni Havannának
Külföld

Medvegyev: Moszkva megtalálja a módját, hogy segítsen olajat szerezni Havannának

Oroszország meg fogja találni a módját annak, hogy segítsen Kubának biztosítani a kőolaj- és kőolajtermék-ellátást

– jelentette ki szombaton Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egy interjúban.

Medvegyev ígéretet tett a kubai energiaágazat fejlesztésének elősegítésére a szigetországban a héten tett látogatása során, ám nem jelentett be semmilyen rövid távú intézkedést, amely a szigorúbb amerikai szankciók miatt kialakult kubai üzemanyaghiányon segítene.

A Reuters hírügynökség megjegyzi: bár a venezuelai olajszállítmányok jelentettek némi segítséget, két legközelebbi szövetségesének támogatása aligha oldja meg Kuba égető üzemanyag-problémáját, amely miatt a kormány kiterjesztette az elmúlt hónapban bevezetett számos energiatakarékossági intézkedést.

A kérdésre, lehetséges-e, hogy orosz hajók nyújtsanak kíséretet a Kubába tartó olajszállító tartályhajóknak, Medvegyev a Rosszija-1 orosz állami televíziós csatornának azt mondta: „azt hiszem, hogy találunk más módot arra, hogy segítsünk Kubának kőolajat és kőolajtermékeket szerezni”.

„Ma megvitattuk ezt, és megállapodtunk abban, hogy munkatervet dolgozunk ki a kubai energiaellátáshoz, szem előtt tartva a hagyományos energiaforrásokat, a szénhidrogéneket, és esetleg más, rendelkezésre álló lehetőségeket” – tette hozzá.

Havanna szeptember 11-én jelentette be, hogy nincs elegendő finomított üzemanyaga a hónap hátralévő részére az amerikai szankciók miatt.

Az Egyesült Államok ugyanis nemrég súlyosbított a Kubával szembeni, hat évtizede érvényben tartott kereskedelmi és pénzügyi embargóján újabb intézkedésekkel, köztük olyannal, amelynek értelmében Washington megbünteti azokat a hajózási társaságokat, amelyek kőolajat szállítanak a szigetországba.

Az Egyesült Államok arra hivatkozva fokozta a Kubára nehezedő nyomást, hogy a szigetország politikai és katonai támogatást nyújt Nicolás Maduro venezuelai elnök rendszerének, amely egyébként szintén Moszkva pártfogását élvezi.

A szigetország üzemanyag-problémáit súlyosbítja, hogy a venezuelai válság következtében drasztikusan csökkent a Kubának, legnagyobb regionális szövetségesének szánt venezuelai olajszállítmányok száma.

Kuba olajtermelése a becslések szerint szükségleteinek körülbelül 40 százalékára elég. A maradékot szinte teljes egészében Venezuela elégítette ki egy megállapodás keretében, amelynek értelmében Kuba cserébe orvosi szolgáltatásokkal segítette Venezuelát.

Medvegyev elmondása szerint Oroszország és Kuba megállapodást írt alá a kubai vasúti rendszer felújításáról, és megvitatták orosz repülőgépek eladását Kubának. Az orosz kormányfő hozzátette: Oroszország, a világ legnagyobb búzaexportőre szükség esetén búzával is elláthatja Kubát.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Terrorriadó miatt megállt az élet a belga fővárosban

info

Óriási változások jönnek: új korszak kezdetét jelentette be az Európai Unióban Ursula von der Leyen – Válságok, nem szűnő migráció, jogállamiság

Mazsi

Most érkezett: Agyonlőtte exférje a tehetségkutató gyönyörű sztárját

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------