Főoldal » Mazsihisz elnök: Elfogadhatatlan a székesfehérvári neonáci rendezvény
Belföldi hírek

Mazsihisz elnök: Elfogadhatatlan a székesfehérvári neonáci rendezvény

Forrás: MTI

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke Heisler András levélben fordult Magyarország Belügyminiszteréhez Pintér Sándorhoz a Székesfehérváron megrendezett neonáci rendezvény miatt.

Elfogadhatatlan a székesfehérvári neonáci rendezvény

Heisler András levelében jelezte a belügyminiszter felé azt, hogy mint a legnagyobb magyarországi zsidó szervezet és történelmi egyház elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a demokratikus Magyarországon 2016-ban ezt zavartalanul meg lehessen tenni.

Az elnök levelében arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a jövőben akadályozzák meg a Magyarországot méltatlan helyzetbe hozó neonáci rendezvények megtartását -, amelyre Magyarországot nemzetközi szerződések kötelezik.

A szombati, úgynevezett kitörés napi megemlékezésen részt vett az Új Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg több tagja is. A szervezők meghívták az eseményre Klaus Grotjahnt, a Waffen SS egykori tagját, aki egészségi állapotára hivatkozva végül nem vett részt a fehérvári rendezvényen.

Hasonló hírek

Felpörgetnék a pereket

info

Figyelem! Eredeti szövegezésében leadjuk az Origo.hu, Híradó.hu közös cikkét: A pápa elleni merénylet vádlottjával fotózkodott Vona Gábor

Géza

Eperjes Károly videója futótűzként terjed a neten – videó

Géza