Hirmagazin.eu
Főoldal » Mazsihisz: elfogadhatatlanok Gyöngyösi Márton zsidóellenes megnyilvánulásai
Belföldi hírek

Mazsihisz: elfogadhatatlanok Gyöngyösi Márton zsidóellenes megnyilvánulásai

Elfogadhatatlannak nevezte a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidóellenes megnyilvánulásait a lenagyobb hazai zsidó szervezet. A Mazsihisz az Origo.hu kérdésére azt írta: minden megnyilvánulás elfogadhatatlan, amely sérti mártírjaink emlékét, az pedig különösen fájó számunkra, ha ilyen kijelentések a magyar nyilvánosságban hangzanak el – hangzott el az M1 Híradójában.

„A holokauszt az egy olyan érdekes állatfaj, amellyel kapcsolatban az indulatok nőnek” – ezekkel a szavakkal írta körül a jobbikos Gyöngyösi Márton egy 2013-as lakossági fórumon a holokausztot. A Jobbik alelnöke azon élcelődött, hogy a holokauszt szerinte ahelyett, hogy elfelejtenénk, egyre inkább előtérbe kerül.

Az Origo.hu által közzétett videón Gyöngyösi Márton a túlélőknek nyújtott támogatás és az intézményesített korrupció között is egyenlőség jelet tesz. Gyöngyösi Márton szintén 2013-ban a párt békéscsabai lakossági fórumán is a túlélőkön és a nekik nyújtott állami támogatáson gúnyolódott.

„Különösen fájó, ha Gyöngyösi Mártonéhoz hasonló kijelentések a magyar nyilvánosságban hangzanak el” – így reagált a Mazsihisz az Origónak A legnagyobb hazai zsidó szervezet szerint Gyöngyösi Márton szavai elfogadhatatlanok, amelyektől élesen el kell határolódni.

Nem határolódnak el a Jobbiktól

Az ellenzéki pártok ezt mégsem tették meg egyértelműen. A Gyöngyösi Mártonról előkerült felvételeket a liberális Bősz Anett a Jobbik belügyének nevezte és azt mondta: bár elítélik a jobbikosok antiszemita megnyilvánulásait, továbbra is együttműködnek velük.

A DK-s Varju László arról beszélt: a Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan dolgok, de ezt már maguk mögött hagyták.

A Jobbik országgyűlési képviselője nem adott érdemi választ az M1 kérdésére, hogy a párton belül elítélik-e Gyöngyösi Márton mondatait. Z. Kárpát Dániel e helyett hazugságról, csúsztatásról és nem létező problémáról beszélt.

Elítélendők az antiszemita kijelentések

A Fidesz-frakció szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a korábban antiszemita kijelentéseket hangoztató politikusok a Jobbikban máig vezető tisztségeket töltenek be. Halász János szerint megdöbbentő, hogy Gyöngyösi Márton, aki állandóan antiszemita kijelentéseket tesz, frakcióvezető lehet a Jobbikban, és megdöbbentő az is, hogy vezető tagja az ellenzéki összefogásnak. Ez is mutatja, hogy az ellenzék a hatalomért mindenre képes – fogalmazott Halász János.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben Gyöngyös Mártonnak adott viszontválaszában emlékeztetett: az antiszemita kijelentések ellenére az ellenzéki pártok nem hogy nem határolódnak el a Jobbiktól, hanem együttműködnek velük.

“Nem olyan régen még EU-s zászlókat égettek, beleírták az alapszabályba, hogy a Jobbik kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, Ön pedig – szólt Gyöngyösi Mártonhoz – személy szerint listázni akarta a zsidó származású képviselőket. Ehhez képest ma a szocialistákkal és a DK-sokkal működnek együtt” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő végül Gyöngyösi Mártontól azt kérdezte: szerinte komolyan vehető-e ha a Jobbik hitelességről beszél.

m1

Hasonló hírek

Íme, a 880 milliós számok

Edit

Így járatják le a magyar dinnyét

Mazsi

Távozik a budapesti rendőrfőkapitány

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!