Image default
Időjárás

Maximumra kapcsol a nyár: 37-38 fok is lehet

Hétvégéig biztosan marad a pokoli kánikula.

Szerdán folytatódik a kánikula sok napsütéssel, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből kezdetben helyenként az északi tájakon, délután néhol nyugaton és északon alakulhat ki egy-egy lokális jellegű futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban 16-21, délután 32-37 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Csütörtökön is túlnyomóan napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán kezdetben néhol északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A délkeleti szél ismét többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 33 és 38 fok közötti maximum-hőmérsékletre van kilátás.

Pénteken folytatódik kánikula, de a késő délutáni órákban egy hidegfront érheti el a nyugati-északnyugati országrészt feltámadó északnyugati széllel, záporokkal, zivatarokkal. Hajnalban 19-24, délután 32-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken már kicsit visszaeshet késő délután a hőmérséklet.

Maximumra kapcsol a nyár: 37-38 fok is lehet
Illusztráció: Pixabay

Szombaton többfelé, vasárnap csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Szombatra a Dunántúlon és északon kicsit mérséklődhet a hőség, de vasárnap ismét az ország nagy részén 30 fok felett alakulhat a hőmérséklet.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Nem viccel az időjárás! Kedden mutatja meg igazi arcát az ősz!

Mazsi

Rossz hírünk van, ebben az országrészben váratlan idő csap le ma

Mazsi

Barátságosabb arcát mutatja a tél

Edit