Image default
Időjárás

Maximumra kapcsol a nyár: 37-38 fok is lehet

Hétvégéig biztosan marad a pokoli kánikula.

Szerdán folytatódik a kánikula sok napsütéssel, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből kezdetben helyenként az északi tájakon, délután néhol nyugaton és északon alakulhat ki egy-egy lokális jellegű futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban 16-21, délután 32-37 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Csütörtökön is túlnyomóan napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán kezdetben néhol északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A délkeleti szél ismét többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 33 és 38 fok közötti maximum-hőmérsékletre van kilátás.

Pénteken folytatódik kánikula, de a késő délutáni órákban egy hidegfront érheti el a nyugati-északnyugati országrészt feltámadó északnyugati széllel, záporokkal, zivatarokkal. Hajnalban 19-24, délután 32-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken már kicsit visszaeshet késő délután a hőmérséklet.

Maximumra kapcsol a nyár: 37-38 fok is lehet
Illusztráció: Pixabay

Szombaton többfelé, vasárnap csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Szombatra a Dunántúlon és északon kicsit mérséklődhet a hőség, de vasárnap ismét az ország nagy részén 30 fok felett alakulhat a hőmérséklet.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Még egy nap nyár, de heves zivatarokra figyelmeztetnek

info

Megvan, meddig tart az igazi kemény tél. Most jön a hó, de már látszik a felmelegedés

Géza

Így zúdult rá a városra az eső kedd este – mindenhol visszavonták a riasztásokat

info