Hirmagazin.eu
Főoldal » Matteo Salvini óriási sikere, a migránsok már elkerülik Olaszországot
Külföld

Matteo Salvini óriási sikere, a migránsok már elkerülik Olaszországot

Olaszország Matteo Salvini intézkedéseinek köszönhetően olyat tett, amely korábban szinte elképzelhetetlennek tűnt.

Míg 2017-ben több mint 15 ezer migráns próbált meg az országba bejutni az év első hónapjaiban, addig ez idén már csak pár száz volt. Egyértelmű, hogy a belügyminiszter lépései eredményesek, aki kijelentette, hogy a migránspárti baloldallal ellentétben nem hajlandó befogadni migránsokat.

Közleményt adott ki az olasz belügyminisztérium, melyben azt írják, hogy szinte teljesen leállt a migránsok érkezése Olaszországba.

Ez azt jelenti,hogy több mint 94 százalékkal kevesebb migráns érkezett év eleje óta Olaszországba tavalyhoz képest,és négyszer annyi bevándorlót utasítottak ki az olasz hatóságok és a római belügyminisztérium.

Számszerűsítve: idén 335 migráns kötött ki az olaszországi partokon március 15-ig.Ez Olaszországban nagyon alacsony számnak számít, a korábbi tömeges migráció megállítását jelenti.Viszonyításképp érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi év ugyanezen időszakában 5945 személy érkezett, 2017 azonos periódusában pedig több mint 15 ezer. Az idén érkezettek többsége Tunéziából, Bangladesből, Algériából és Irakból érkezett Olaszországba.

Ráadásul az idén, január elseje és március 15. között 1354 bevándorlót utasítottak ki Olaszországból: ebből 1248 személyt az olasz hatóságok rendőri kísérettel visszaszállítottak a kiinduló országokba, 106 migráns önként vagy az olasz állam biztosította anyagi támogatás fejében tért vissza hazájába.

Mali migránsok érkeznek OlaszországbaFORRÁS: NURPHOTO/PAOLO MANZO/NURPHOTO/PAOLO MANZO

Salvini érdeme

Matteo Salvini olasz belügyminiszter úgy kommentálta az adatokat, hogy most történt meg először, hogy a kiutasítottak száma jóval meghaladja az érkezőkét.
Ez eddig soha nem történt meg. Lehetetlen volt? Mi teljesítettük, és tovább is ezt tesszük– írta Matteo Salvini közösségi oldalán.

A felmérésekben a legnagyobb olasz pártként szereplő Liga vezetője, Matteo Salvini korábban kijelentette, hogy 2018-ig Olaszországot kormányzó baloldal nem azért engedte be a migránsokat,mert jó és nagylelkű volt, hanem mivel (a befogadásuk) évi 6 milliárd eurós üzletet hozott.Salvini arra utalt, hogy az olasz állam korábban ennyit költött évente az Olaszországba érkező bevándorlók ellátására, de mint kiderült, a források több esetben helyi politikusokat, civil szervezeteket vagy az olasz szervezett bűnözést gazdagították.

Belügyminiszterként Olaszország határait és a lakosok biztonságát védem– mondta Matteo Salvini.

Matteo Salvini hozzátette, képtelenség volt milliárdokat költeni hamis menekültek hadseregének fenntartására.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke beszédet mond az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-ánFORRÁS: MTI/EPA-ANSA/GIUSEPPE LAMI

Hangsúlyozta, Olaszország befogadja, aki háború elől menekül,de azt nem, aki bűnözni jön hozzánk, vagy azért, hogy léhűtőként éljen.A Liga vezetője a március 24-én esedékes újabb olaszországi helyhatósági választási fordulóra készül a déli Basilicata tartományban. A Liga vezette jobbközép koalíció februárban Abruzzóban és Szardínia szigetén is megnyerte az itt rendezett tartományi választásokat.

origo

Hasonló hírek

Gőzerővel zajlik a felkészülés a történelemben eddig egyedülálló tárgyalásokra

Géza

Erdogan beszüntetné az orosz légitámadásokat Szíriában

info

Elsüllyedt egy migránsokat csempésző hajó, 28-an meghaltak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------