Image default
Külföld

Matteo Salvini: A baloldallal Olaszország elveszíti nemzeti önállóságát

Választásokat sürgetett Matteo Salvini, a Liga vezetője az olasz felsőházban hétfő este tartott sajtótájékoztatóján, természetellenesnek, hataloméhesnek és veszélyesnek nevezve az Öt Csillag Mozgalom és a baloldali Demokrata Párt esetleges közös kormányalakítását.

Matteo Salvini kijelentette, hogy kormányválságban a legdemokratikusabb megoldásnak az előrehozott választásokat tartja.

Azoknak a politikai erőknek, amelyek félnek az urnáktól, nincsen politikai lelkiismerete– hangsúlyozta. Hozzátette, hogy nem szólítja utcára az olaszokat, de a nép ítélete előbb-utóbb utoléri azokat, akik természetellenes megállapodással igyekeznek menteni székeiket. Úgy vélte, a kormányváltás előre tervezett volt. Megjegyezte, hogy az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt esetleges közös kormánya eladja Olaszország szuverenitását.

Salvini hangoztatta, nem bánta meg, hogy kirobbantotta a kormányválságot. Elmondta, hogy a Liga és az M5S kormánya tétlen volt, az olaszok nem egy túlélésre játszó kormányt akartak.

Megjegyezte, most máraz a gyanúja, hogy az M5S szándékosan bojkottálta a közös kormányzást.

Hasonló hírek

Horvátország életbe lépteti a C-tervet

Edit

1500 holttestet találtak az Iszlám Állam volt fellegvárában

Mazsi

Mit kezdjen Európa a hazatérő terroristákkal?

Mazsi