Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Mától már itt is fizetni kell a parkolásért

Mától (2017. szeptember 1-től) fizetős lesz a parkolás Zuglóban. A XIV. kerületben bizonyos helyeken akár 525 forintot is elkérhetnek óránként azért, ha valaki ott hagyja az autóját – írta meg a Figyelő.

Már több mint egy éve húzódik a parkolási díj bevezetése Zuglóban. Az első tender kiírása után nemsokkal, 2016 márciusában már egymillió forintra büntették a kerületet, mert szabálytalanul írták ki a tendert.

A második, jelenlegi pályázat 204 parkolóóra négy éves üzemeltetéséről szól, azonban a Figyelő cikke szerint ezzel a pályázattal is akadt probléma. Az Átlátszó cikkezett arról, hogy ez a tender is túl van árazva, ugyanis a becsült összegnél drágábban, több mint egymilliárd forintért vitte el a tendert a konzorcium, amelynek ráadásul egyik tagjának köze van a Centrum Parkoló Kft-hez. Ez az a cég, amelynek ténykedése miatt korábban 24 személy került bíróság elé, köztük a VI. kerület volt MSZP-s alpolgármestere, Fürst György is.

Nem csak gazdasági szempontból kétes az ügy

A zuglói parkolás egyébként nem csak gazdasági szempontból kétes megítélésű. A parkolási díj bevezetését támogatók azzal érvelnek, hogy a parkolási zónák kialakítása a helyiek érdeke, hiszen napközben más kerületben élők vagy dolgozók nem fogják otthagyni autójukat Zugló utcáin, ahol fizetni kell.

A másik érv, hogy a folyamatosan az utcákon strázsáló parkolóőrök növelik a közbiztonságot. A bevezetést ellenzők szerint azonban attól, hogy némely utcák fizetőssé válnak, nem fog megoldódni minden probléma, hiszen az ingyenes utcákban továbbra is parkolhatnak majd autósok.

A Figyelő szerint szeptember elsejétől egyelőre nem lehet mobiltelefonnal vagy SMS-sel fizetni a parkolásért, így például az állatkertbe autóval érkezőknek akár többször is vissza kell majd menni az automatához, ha egy délután el akarnak tölteni az állatkertben.

Forrás: MTI/Figyelő

Képek: TóPart Budapest, faktor, index, Interpress Magazin

 

Hasonló hírek

A nemzeti kormánnyal marad a kiszámíthatóság, a nyugalom és a biztonság

Géza

A hatos lottó nyerőszámai

info

Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra a kvótakérdésben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------