Főoldal » Máté Péter lánya szívszorító vallomást tett
Bulvár

Máté Péter lánya szívszorító vallomást tett

35 éve hagyott itt minket Máté Péter, ilyen családfő volt a legendás zenész.

A legendás énekes és zeneszerző számtalan slágert hagyott ránk, a Most élsz, az Elmegyek, az Egyszer véget ér, a Zene nélkül mit érek én vagy az Azért vannak a jó barátok című számok ma is emlékeztetnek rá.

class=”imageTxt”>Máté Péter nevéhez számos, a rádiók által ma is játszott sláger fűződik.

 Szegények voltunk, de nagyon szerelmesek! Péter fillérekért dolgozta magát halálra, énekelt éttermekben, lakodalmakban, aprópénzért. Halála előtt fel akart hagyni az énekléssel – mondta nemrég a Blikknek Máté Edit, a fiatalon elhunyt legenda özvegye.

Lányuk, Dorka (40) még csak hatéves volt, amikor apukája egyik kollégája értesítette őket a tragédiáról.

– Pontosan emlékszem a napra, mintha megéreztem volna, hogy baj lesz, rossz kedvem volt. Apu egyik kollégája személyesen jött el hozzánk, hogy elmondja a szomorú hírt. Sokan azt hiszik, hogy a mellőzöttsége és a rengeteg munka miatt apu depressziós volt. Az igaz, hogy rengeteget dolgozott, éjjeleken át a konyhában írt, kottázott, hogy minket ne zavarjon, de laza volt, és sokat játszott velünk, Micivel, a nővéremmel lovagolhattunk a hátán is. Szinte mindennap gondolunk édesapámra, aki nekünk nem a híres énekes, csak apu, aki nagyon hiányzik, akit nagyon vártunk haza, aki felkapott és megölelgetett, csak túl kevés ideje volt rá – meséli a legenda fotósként dolgozó lánya.

A fiatalasszony családjával ma is azon a pázmándi telken tölti a nyarakat, amire hosszú évtizedekkel ezelőtt nagy nehezen összespórolták a pénzt szülei.

– Itt töltöttük a nyarakat, bár kútból hordtuk a vizet vödrökben, dézsában pancsoltunk, mégis nagyon boldog idők voltak – sóhajtja Dorka. 

Máté Péter unokái, Gergő (13), Kamilla (15) és Dani (17) örökölte a zenei tehetséget nagypapájuktól.

– Büszke lenne rájuk a nagypapájuk, pedig minket egyenesen tiltott a zenei pályától. Amikor anyu zenei általános iskolába íratta a nővéremet, Micit, hatalmas cirkuszt rendezett – árulta el Dorka. – Féltett minket a nehézségektől, amit ő átélt, hiszen csak halála előtt kezdték elismerni, felfedezni.

Napi 10 kávét ivott

Kudlik Júlia 1984-ben remegő hangon jelentette be a tévében, hogy elhunyt az egyik legtehetségesebb magyar zenész, Máté Péter. Kezdetben rengeteg pletyka keringett arról, hogy pontosan mi történhetett, de később kiderült: elkerülhetetlen volt a tragédia. Az énekes veleszületett szívbetegsége miatt katona sem lehetett. Bár halála előtt pár évvel járt orvosnál, akkor mindent rendben találtak. Betegségének nem használt a napi két doboz cigaretta és a 10 kávé, a hirtelen fogyókúrák és visszahízások, az átalvatlan éjszakák. A boncolási jegyzőkönyv szerint a tragikus véget szívelégtelenség miatt kialakult tüdőembólia okozta.

Forrás: tudásfája.com

Hasonló hírek

A fél világot beutazta, hogy álmai fiújával találkozhasson – el is jegyezték egymást

Edit

Lehullt a lepel Rihanna és Hamilton titkos viszonyáról

Edit

Hatalmas örömhírt jelentett be: férjhez megy a 49 éves énekesnő

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------