Hirmagazin.eu
Főoldal » „Másodszor is meghozta a halálos ítéletet az élet” – Megszólalt Szita Bence nevelőapja a kisfiú gyilkosának halálhíre kapcsán
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Másodszor is meghozta a halálos ítéletet az élet” – Megszólalt Szita Bence nevelőapja a kisfiú gyilkosának halálhíre kapcsán

Mosonmagyaróvár — Másodszor is meghozta a halálos ítéletet az élet – ezt mondta a 2012-ben kegyetlenül megölt Szita Bence (†11) nevelőapja, Gyöngyi Sándor (53), miután megtudta, hogy az egész országot megrázó gyerekgyilkosságelkövetői közül ismét meghalt valaki: ezúttal B. József (†57) hunyt el.

B. József (+57) (képünkön balra) hosszan tartó betegség után hunyt el. P. Erika (képünkön jobbra) szintén meghalt a börtönben. K. József (45) továbbra is börtönben ül gyerekgyilkosságért /Fotó: RAS-archívum

Úgy tudjuk, a férfi hosszan tartó, súlyos betegség után távozott.

A férfi halálának hírét ügyvédje a Blikknek megerősítette, de egyebet nem kívánt elmondani.

Gyöngyi Sándor, a meggyilkolt Bence nevelőapja, ahogy korábban a másik gyilkos, P. Erika (†49) halálhírét hallva, ezúttal is megkönnyebbült.

– Nemrégiben értesültem arról, hogy József meghalt. Soha nem voltam rosszindulatú ember, távol állt tőlem, hogy bárkire rosszat mondjak, de bevallom, ez a hír végtelenül jó érzéssel tölt el – kezdte Gyöngyi Sándor.

– Bár a bírósági tárgyalások után viszonylag megnyugtatott, hogy a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapták Bence gyilkosai, elégtételt először akkor éreztem, amikor Erika halálhírét hallottam. A Józseffel történtek pedig csak azt bizonyítják: másodszor is meghozta a halálos ítéletet az élet – tette hozzá a férfi, aki szerint hiába lassan hét éve annak, hogy kegyetlen módon elragadták tőle a huncut, mosolygós kisfiút, nincs nap, hogy ne gondolna Bencére. – Hiába nem volt az enyém vér szerint, tudom, milyen szülőnek lenni, hiszen a sajátomként neveltem és szerettem. A történtek életem végéig elkísérnek – jegyezte meg.

A nevelőapa belebetegedett a borzalmakba: egy évvel ezelőtt ugyanis hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. 

– Egy kockázatos műtéten estem át tavaly, majd több kemoterápiás kezelést is kaptam, amit nagyon nehéz volt átvészelniMa már egészen biztos vagyok abban, hogy a betegségem kialakulásában nagy szerepe volt a történteknek – mondta Sándor, hozzátéve: jelenleg tünetmentes.

Gyöngyi Sándor (53), Bence nevelőapja nem érez sajnálatot az elhunyt gyilkos iránt /Fotó: RAS-archívum

Mint arról korábban beszámoltunk, 2012-ben Szita Bencét mostohaanyja és két hajléktalan férfi ásóval félholtra verte, majd a fiú testét élve elásták. A gyilkosokat tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. P. Erika már nem él, rákban halt meg a börtönben, lemondva a kemoterápiáról. Most B. József is elhunyt. Harmadik társuk, K. József (45) viszont továbbra is a börtönbüntetését tölti.

Kétszer ásták el a gyereket

Szita Bencét 2012. október 29-én hidegvérrel ölték meg Sántos külterületén, egy erdőben. A 11 éves felsőmocsoládi fiút a nevelőapja barátnője, P. Erika csalta el otthonról. Az asszony féltékeny volt a kiskamaszra, úgy érezte, Bence áll ő és korábbi élettársa, Gyöngyi Sándor boldogságának útjában. A gyermeket brutálisan bántalmazták, ezt követően még élve egy gödörbe tették, majd betemették. Három gyilkosa később kiásta a holttestet, amit Toponár környékén rejtettek el újra.

blikk

Hasonló hírek

Mi van ma reggel? Egymást érik a súlyos balesetek! M5-ös, M3-as, 37-es út!

Géza

Két személyautó ütközött a XIII. kerületben

info

8 tanács a bringa biztonságáért

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------