Image default
Egészség - betegség

Másodszor is legyőzte a rákot Balzsay Károly

Két kemoterápiás kezelés között is edzést tartott az egykori ökölvívó-versenyző, sőt még a sterilizált szobában is dolgozott az ökölvívó szövetség ügyein.

Másodszor is legyőzte a rákot Balzsay Károly. Az ökölvívók szövetségi kapitánya a 24.hu-nak mesélt azt elmúlt időszak megpróbáltatásairól.

Nem akartam nagydobra verni, mert igazából nem foglalkoztam azzal, hogy ez most örömhír vagy csak részsiker. Merthogy várni kell újabb 5 évet, amíg elkezdhetünk végleg örülni. A lényeg, úgy néz ki, egyre jobb állapotban vagyok, újra minden rendben. Ezúttal viszonylag időben elkaptuk, mégis durvább lett, mert másodszorra csontvelő-transzplantációt is kaptam. Ezen át kellett esni. Meg előtte a kemoterápiás kezeléseken is” – árulta el 2012-es WBA nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívó.

Mint mondja, 5 éve kezdődött minden. „Folyamatos lázzal, rossz közérzettel küzdöttem, legyengültem, senki nem tudta, mi bajom. (…) Aztán végre kiderült a diagnózis: limfómám van, és áttétet állapítottak meg. Szerencsére ez, mármint a Hodgkin-kór, ami megtámadta a nyirokrendszeremet, jó eséllyel gyógyítható. Gyorsan kialakult a rutin: 6 kemoterápiás kezelést kaptam, kettő között pedig edzést tartottam, edzőtáborba, versenyekre utaztam a tanítványokkal.”

” alt=”” aria-hidden=”true” />

A vérképe stabilizálódásáig hetente jár ellenőrzésre Balzsay. „Az elmúlt hónap biztatóan alakult, de a gyógyszerről még nem álltunk le. (…) A kórházi kezelések alatt 7 kilót fogytam, de mára visszaszereztem a súlyomat” – mondta el az egykori versenyző, aki igyekszik pozitívan előretekinteni: „Úgy fogom fel az egészet, hogy a betegségem egy párhuzamos olimpiai ciklus, egy időben két olimpiai felkészülést nyomok.”

Kiemelt kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt 

nlc

Hasonló hírek

JAPÁNBAN KIDOLGOZTÁK AZ EMBERI SZERVEZET 3D-S, MŰANYAG ALAPÚ NYOMTATÁSÁNAK EGY OLCSÓBB ELJÁRÁSÁT

Edit

Az okok, ami miatt állandó szomjúság érzetünk van! Gondoltad volna?

Mazsi

Egyetlen hagyma meggyógyíthat 5 egészségügyi problémát. Mutatjuk ezeket!

Mazsi