Hirmagazin.eu
Főoldal » Márki-Zay Péter az ellenzék hibáiból: Dobrev Klára sokakat taszít, Jakab Péter támadható
Belföldi hírek

Márki-Zay Péter az ellenzék hibáiból: Dobrev Klára sokakat taszít, Jakab Péter támadható

Az eddigi közvélemény-kutatások alapján nincs a három legesélyesebb miniszterelnök-jelölt között Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke. Ő azonban úgy gondolja, hogy pont egy párton kívüli civil jelölt – vagyis mint ő – lenne ideális Orbán Viktor leváltására.

Márki-Zay Pétert az ATV Start című műsorában a Závecz Research és az IDEA Intézet közös közvélemény-kutatásának eredményével kapcsolatban kérdezték. A felmérés szerint Jakab Péter (28 százalék) vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottsági versenyét, szorosan mögötte Dobrev Klára (27 százalék) következik. Utánuk a sorrend: Karácsony Gergely (24 százalék), Fekete-Győr András (12 százalék), Márki-Zay Péter és Pálinkás József (öt százalék alatt vannak).

Mindenki ezt olvassa most!

A hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: az előválasztás első fordulójában mind a hat jelölt szeretné megmérettetni magát. Jelen állás szerint még csak Dobrev Klára és Jakab Péter regisztrált hivatalosan, ugyanakkor ezt még a többiek is megtehetik augusztus 15-ig.

Márki-Zay Péter szerint a legfontosabb az lenne, hogy minél több jelölti vita legyen, de úgy látja, az élenjáró jelöltek erre kevésbé hajlandók.

Az a vitakultúra, amit mi hiányolunk a Fidesz rendszerében, annak most az előválasztás során tanúbizonyságát adhatnánk, hogy mi ebben valóban hiszünk, és nem csak szavakban

– jelentette ki az ATV Start című műsorában.

A polgármester azt is kifejtette: az élenjáró jelöltek akkor lehetnek hajlandók a vitára, ha az az érdekükben áll. Hozzátette: van olyan jelölt, akinek ártana egy részletesebb vita, mert nem tudna jól szerepelni, ezért inkább kerüli.

Mindenki ezt olvassa most!

Márki-Zay Péter tart attól, hogy az előválasztás pártszimpátia alapján fog eldőlni. Arról is beszélt, bár a két legerősebb ellenzéki párt jelöltjei állnak a legjobban (Dobrev Klára és Jakab Péter), egyáltalán nem látja, hogy az ő személyükkel lehetne legyőzni Orbán Viktort.

Dobrev Klára minden tehetsége ellenére sajnos a pártja és férje okán nagyon sokakat taszít, és még az ellenzék egy jelentős része sem menne el rá szavazni, maradna Orbán Viktor

– fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.

Jakab Péterről azt mondta, ő szintén támadható a jobbikos múltja miatt.

Nagyon sok zsidó, cigány, baloldali honfitársunk nem szavazna egy jobbikos jelöltre

– tette hozzá.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta: továbbra is egy párton kívüli civil lenne az ideális jelölt Orbán Viktor leváltására. Ha ez a személy nem ő lesz, akkor azt gondolja, hogy „talán” Karácsony Gergellyel van a legtöbb esélye az ellenzéknek.

Mindenki ezt olvassa most!

A hódmezővásárhelyi polgármester azt is elmondta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom körülbelül harminc jelöltje közül több mint tízen ülnének be a választás után a Jobbik frakciójába. Az előválasztási szabályok értelmében az indulóknak előre meg kell nevezniük, hogy a szervező hat párt melyik frakciójába kívánnak beülni a 2022-es választást követően.

Márki-Zay Péter pénteken egy sajtótájékoztató keretében jelenti be, hogy ő melyik frakciót választja, azt azonban már elárulta, hogy nem a Jobbikot.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Facebook)

index

Hasonló hírek

Magyar Idők: Nagy bakot lőttek Vonáék

Géza

Fidesz: a baloldal ismét Magyarország ellen uszít

info

Vona önálló határőrséget akar

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!