Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Márki-Zay: a rezsicsökkentés népbutítás

Márki-Zay Péter gárdonyi fórumán újra a rezsicsökkentést ekézte, szerinte a rezsicsökkentés népbutítás. Ugyanezzel a lendülettel a magyar gazdákat megkárosító, kartellező milliárdos Bige Lászlót is védelmébe vette. Persze önzetlenül.

Márki-Zay a minap Gárdonyban tartott fórumot, és az erről készült felvételen ismét támadta a rezsicsökkentést. Most tartózkodott attól, hogy azt ajánlja a hallgatóságnak, használjanak kevesebb vizet, kevesebb áramot, és kevesebb gázt, ehelyett azt ecsetelte, hogy a rezsicsökkentés árát mindenképpen a lakosok fogják megfizetni.

„Hogy lehet kevesebb költség? Hogyan tudjuk megvédeni őket adott esetben az inflációtól például, ugye? – kérdezte. – Nos, a rezsivel.” Orbán – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje – befagyasztotta a gázárakat, hatósági árat szabott az áramnak. Szerinte azonban ez a fajta rezsicsökkentés, népbutítás.

Azt ugyan elismerte, most valóban jól jön rezsicsökkentés, mert iszonyúan felmentek az energiaárak Nyugat-Európában, de ennek ellenére a piaci árakat kellene megfizetni, mert az áremelést nem lehet a határon megállítani. Azt nem részletezte, hogy a piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család.

Ehelyett azzal operált, ahelyett, hogy „okosan reagálnánk egyes problémákra, sajnos néhány politikus azt kereste, hogy lehet ebből lopni. Hogy lehet ebből személyes hasznot csinálni?”

Vajon Gyurcsány Ferencre gondolt? Mint ismeretes, a Gyurcsány-Bajnai korszakban” a villamos energia ára kétszeresére, a gáz ára a háromszorosára emelkedett, ugyanakkor a Gyurcsány Ferenchez köthető MOTIM annak idején a piaci árnál jóval olcsóbban kaphatta az áramot.

Bige kartellezése nem probléma?

Márki-Zay a fórumon kérdést kapott Bige Lászlóról is. Jól hallhatóan mosdatni kezdet a kampányát támogató milliárdost „Föltűnő – mondta –, hogy most, amikor a műtrágya tényleg nagyon drága, és föltételezem, hogy jó haszon van rajta, akkor valószínűleg a Fidesz kinézte magának a Bige László-féle Péti nitrogénműveket. (…) Lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt. Az is lehet, hogy egyáltalán nem a kartellezés a probléma, hanem egyszerűen el akarják venni a cégét.”

Mint ismertes, a Gazdasági Versenyhivatal október végén szabott ki 14 milliárd forintos bírságot a Bige Lászlóhoz köthető cégcsoportra. A műtrágyagyártással foglalkozó cég jogszerűtlenül írhatott elő kizárólagosságot a partnereinek, és megszabhatta, hogy legalább mennyi árut vásároljanak. A viszonteladóknak pedig meghatározhatták a termékek végfelhasználói árát. A vizsgálat szerint Bige László vállalkozása így a magyar gazdákon nyerészkedett.

A profitból most Bige nyíltan támogatja a baloldalt, már eddig is pénzelte Márki-Zayt, egy kis apróval, 4-5 millió forinttal. De azt is közölte „annyi támogatást adok Márki-Zay Péternek, amennyit kér.”

Na de mit kér ő Márki-Zaytól cserébe?

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A kormány válaszolt a civiltörvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottságnak (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

A még erősebb családpolitika a nemzetnek és a fiataloknak is jó

Géza

A cél, a Fideszes “kiskirályok” leváltása

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------