Hirmagazin.eu
Főoldal » Mark Zuckerberg lediplomázott
Bulvár Média és szórakozás

Mark Zuckerberg lediplomázott

A világ ötödik leggazdagabb embere, Mark Zuckerberg, boldogan pózol a szüleivel, mert diplomát szerzett.

“Anya, mindig mondtam, hogy visszajövök és megszerzem a diplomám” – írta a csütörtökön feltöltött fotójához Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. A képen pedig tényleg egy diplomával áll, talárban, sapkában.

A képen egyébként ott van édesanyja, Karen és édesapja, Edward Zuckerberg is, láthatóan nagyon örülnek, hogy fiuk, aki a világ 5. leggazdagabb embere jelenleg, megszerezte áhított Harvard-diplomáját.

Íme a fotó:

Mark Zuckerberg lediplomázott
A kép alatt egyébként nyomban írt a Harvard is: “Gratulálunk, Mark!”

Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén. Csütörtökön visszatért a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lévő tekintélyes tanintézménybe, és ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet, ám mielőtt szólásra emelkedett, átvette az egyetem tiszteletbeli doktori címéről szóló oklevelet.

Beszédében a többi között arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy

“ne csak új munkahelyeket teremtsenek, hanem újfajta céltudatosságot is”.

Szólt arról, hogy a globalizálódás vesztesei úgy érzik, nem törődnek velük, emiatt befelé fordulnak, és fontosnak tartotta leszögezni, hogy “az egyenlő esélyek” érdekében kötendő “új társadalmi szerződésre” van szükség.

“Valami baj van a mi rendszerünkkel, ha én itt hagyhatom az egyetemet és tíz év alatt milliárdokat kereshetek, miközben diákok milliói nem tudják fizetni a diákkölcsöneiket, arról nem is beszélve, hogy saját vállalkozást sem tudnak indítani” – fogalmazott. Majd azt fejtegette, hogy a mai világban a küzdelem “a szabadság, nyitottság, globális közösség és a tekintélyelvűség, a bezárkózás és a nacionalizmus” között folyik.

Elemzők szerint Zuckerberg olyan beszédet mondott, mintha politikai pályára készülne.

Mint ismeretes, Mark Zuckerberg a kétezres évek elején járt a Harvardra, ám hamar jött a Facebook ötlete, amit eleinte “egyetemi arckönyvként” képzelt el. 2004-ben elköltözött kollégiumi szobájából Dustin Moskovitzcal, a Facebook társalapítójával, és még pár barátjával a kaliforniai Palo Altoba, hogy felépítse a Facebookot. 2004 nyarán cége befektetést kapott, így vissza sem költözött a Harvardra befejezni az egyetemet.

13 évvel később, 2017-ben ez most sikerült.

Érdekes de midnenképpen említésre méltó párhuzam, amit a kép alatt sok kommentelő is megemlített: Bill Gates, a Microsoft alapítója, a világ leggazdagabb embere, aki szintén a Harvardon kezdte meg a tanulmányait, de nem fejezte be. Bill Gates 1974-ben kezdett a Harvardon, majd megismerkedett a Microsoft egyik későbbi vezérigazgatójával, Steve Ballmerrel. Gates 1976-ban a halasztás mellett döntött, ám hamar óriási sikereket ért el a Microsoft-tal (1987-től szerepel a Forbes a világ leggazdagabb embereit gyűjtő listáján), így sosem fejezte be matematika tanulmányait.

Hasonló hírek

Mivel sokkolhatja még az emberiséget Kim Kardashian?

info

Tiszta őrület volt – még a forgatókönyveket is megsemmísítették

info

Cipzáras felsőjéből kiugró keblei hozták zavarba a popénekesnőt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------