Image default
Időjárás

Márciusi hóvihar Hevesben – ilyen volt negyven éve és ilyen ma hazánkban a hóhelyzet – videó

A Kékest hétfőn hótakaró borította, de negyven éve sokkal nagyobb havazás okozott gondot a környéken.

Hétfőn a hidegfront érkeztével a Kékestetőt erős havazás érte el. A webkamera felvételein is jól látszik, hogy hogyan havazódott be a hegység.

Ennek alkamából a heol.hu felidézett egy negyven évvel korábbi márciust, amikor hatalmas tavaszi havazással kellett megküzdeniük a Heves megyeieknek. Alig 36 óra alatt a megye északi részén 35-40 centiméter hó esett, de helyenként még ennél is jóval többet mértek. Mindenkit váratlanul ért a havazás, de a legnagyobb zavarokat természetesen a közlekedésben okozta.

Segítségre szorult a mentők egyik kocsija is, amit több száz méteren keresztül kellett felfelé tolni. A kocsit Mátraderecskére egy szülő asszonyhoz hívták.

A későbbiekben sem javultak az útviszonyok, de a Kékesig legalább egy nyomsávon járható volt az úttest. Órákra megbénult az autóbuszforgalom is az egri buszpályaudvaron, ahová négy óra hossza alatt összesen 56 járat érkezett késve, vagy maradt ki véglegesen. Két autóbusz – az egyik Kisnána, a másik Egerbakta határában – az árokba is csúszott, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Nyitókép: heol.hu
infostart

Hasonló hírek

Hőség – még napokig izzasztó lesz a helyzet

Edit

Záporok, zivatarok és hőség várható a hétvégén

Géza

Erre készülj, baljós ónos esővel érkezik a szélvihar

Mazsi