Image default
Időjárás

Maradnak a fagyos reggelek, szerdán ónos eső is érkezik

Hétvégére sem ígérnek javulást, a következő napokban éjjel -10 fok is lehet.

Beköszöntött az utóbbi években már megszokott februári hideg. A következő napokban is igazi téli időjárásra készülhetünk, éjjel keményebb fagyokkal, napközben is csak pár fokkal fagypont fölött. Jön eső, hó, még ónos esőre is számíthatunk. Mindehhez pedig az időnként megerősödő szél társul.

Tél, hó, fagy. Havanna, Budapest. Kép: Hirmagazin.eu. https://www.hirmagazin.eu
Tél, hó, fagy.
Havanna, Budapest.
Kép: Hirmagazin.eu
https://www.hirmagazin.eu

Kedden reggel a déli tájakon alakulhatnak ki ködfoltok. Napközben többnyire felhős lesz felettünk az ég, északon pedig néhol hószállingózás is kialakulhat. Naposabb időszakokra délen és a keleti tájakon készülhetünk. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad, csak időnként fordulhatnak elő élénk széllökések. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, -8, -3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas hegycsúcsokon -10 fok is előfordulhat. Délután -2 és +6 fok közötti maximumokra van kilátás, északon alacsonyabb, délen magasabb értékekkel. Estére előreláthatólag megvastagszik a felhőzet, majd szerdától újabb csapadékzóna éri el térségünket.

Tél, hó, fagy. Havanna, Budapest. Kép: Hirmagazin.eu https://www.hirmagazin.eu
Tél, hó, fagy.
Havanna, Budapest.
Kép: Hirmagazin.eu
https://www.hirmagazin.eu

Szerdán borús, csapadékos időre van kilátás, nyugaton havazás, máshol inkább havas eső, eső várható, sőt kezdetben ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Az ország északkeleti részét csak a nap második felében éri el a csapadéksáv, míg nyugaton több centiméter mennyiségű hó is lehullhat. Az északkeleti szél megélénkül, többfelé erős lökések is kísérhetik. Az ismét fagyos hajnal után napközben nyugaton fagypont köré, máshol 2 és 10 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket délen, délkeleten mérhetjük.

Tél, hó, fagy. Havanna, Budapest. Kép: Hirmagazin.eu https://www.hirmagazin.eu
Tél, hó, fagy, madarak.
Havanna, Budapest.
Kép: Hirmagazin.eu
https://www.hirmagazin.eu

Csütörtökön északon, északkeleten síkvidéken eső, a hegyekben havas eső, havazás valószínű. Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, helyenként hózáporok kialakulhatnak. Nyugaton feltámad az északnyugati szél. Napközben 1-6 fok valószínű.

Forrás: Időkép

Fotó: Demecs Norbi

Hasonló hírek

Erre készülj, baljós ónos esővel érkezik a szélvihar

Mazsi

Vészjelzés a vihar miatt, hatalmasat zuhan a hőmérséklet

Mazsi

Záporokkal közeleg a viharos szél – mutatjuk, mikor csap le a hidegfront

Mazsi