Hirmagazin.eu
Főoldal » Marad a rendkívüli állapot a franciáknál
Külföld

Marad a rendkívüli állapot a franciáknál

forrás: MTI

Januárban a francia törvényhozás minden bizonnyal további néhány hónappal meg fogja hosszabbítani a tavaly novemberi terrortámadások után egész Franciaországban bevezetett rendkívüli állapotot – mondta Manuel Valls francia miniszterelnök a brit közszolgálati csatornának, a BBC-nek adott nyilatkozatában.

“Nehéz lenne most megszüntetni a rendkívüli állapotot. Annál is inkább, mert néhány héten belül kezdődik az elnökválasztási kampány, rengeteg nyilvános eseménnyel. Vagyis a demokráciánkat is meg kell védenünk” – mondta Valls a Hardtalk című műsorban.

A miniszterelnök elmondta, hogy a rendkívüli állapot ráadásul olyan jogköröket ad a hatóságoknak, amelyek jelentős mértékben javítják munkájuk hatékonyságát.

A francia törvényhozás legutóbb július végén döntött arról, hogy hat hónappal meghosszabbítja a rendkívüli állapotot.

Valls a terrorfenyegetettséggel kapcsolatban elmondta, hogy “nagyon elővigyázatosnak” kell lenni, de csökkenőben van annak esélye, hogy ismét a tavaly novemberihez hasonló terrorkommandó hajthasson végre összehangolt támadást Franciaországban. Ehelyett magányos merénylők által elkövetett támadásokra lehet még számítani, mint amilyen júliusban Nizzában is történt.

Egy évvel ezelőtt terroristák több helyszínen, kávézókban, éttermekben a Bataclan koncertteremben és a Stade de France-nál összesen 130 embert öltek meg Párizsban. Nyáron Nizzában a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe hajtott bele egy támadó teherautóval, majd véletlenszerűen lövöldözni kezdett az emberekre. 86 embert ölt meg.

 

Hasonló hírek

Mogherini: Sajnálatos, hogy egy tagállam szembe ment a többi uniós ország akaratával

Géza

Keveset tudunk egy fontos területről

Géza

Putyin: Oroszország semmilyen választásba nem avatkozott bele

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------