Főoldal » Már több mint 900 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket
Belföldi hírek

Már több mint 900 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

forrás: MTI

Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket, ami meghaladja a várakozásokat – mondta a kormányszóvivő pénteken Komlón.

Kovács Zoltán a Fidesz által november 6-án kezdeményezett aláírásgyűjtéshez kapcsolódó országjárás komlói állomásán tartott sajtótájékoztatón közölte: a héten Celldömölkön és Kiskunhalason is járt, és azt tapasztalta, hogy az emberek szívesen nyilvánítják ki véleményüket a kérdésben. Már a nyár eleji nemzeti konzultáció adatai azt mutatták, hogy az emberek 85-90 százaléka elutasítja a kötelező betelepítési kvótát – mondta.

A kormányszóvivő az illegális bevándorlásról szólva hangsúlyozta: az elmúlt napok, hetek fejleményei azt bizonyítják, hogy kézzel fogható, egyértelmű kapcsolat van az illegális migráció és a terrorizmus között. Ma már csak a vak nem látja, hogy ez a kapcsolat fennáll, Nyugat-Európában az elmúlt években, évtizedekben elkövetett terrortámadások elkövetőinek egyértelműen migráns hátterük van, és nőni fog a terrorfenyegetettség, ha nem tudunk gátat vetni az illegális bevándorlásnak – fogalmazott.

Kovács Zoltán szavai szerint ki kell tartani amellett, amit Magyarország következetesen és folyamatosan hangoztat, hogy a határok megvédésének kell az első lépésnek lennie.

Mi megvédtük az ország határait, felállítottuk a védelmi vonalakat és eszközöket, erre lenne szükség minden tagállam részéről – mondta.

A kormányszóvivő utalt arra, hogy Magyarország volt talán az egyetlen, de mindenképpen az első, amelynek kormánya még májusban, júniusban megkérdezte a lakosságot, mit gondol a migrációról, a fenyegető veszélyről.

A nemzeti konzultáción kiderült: a magyarok a kérdésben szigorú, egyértelmű, határozott fellépést várnak az Európai Uniótól, és azt gondolják, hogy az unió eddigi politikája megbukott.

Már több mint 900 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket
MTI-fotó: Máthé Zoltán

Ez már fél éve történt, de még mindig ott tatunk, hogy az unió részéről semmilyen határozott, egyértelmű lépés nem történt – közölte. Reményét fejezte ki, hogy a vasárnapi csúcstalálkozón határozott döntések születnek, “ellenkező esetben nem leszünk képesek elindulni a megoldás irányába”.

Kovács Zoltán a komlóiaknak a kötelező kvótával és az ellene indult aláírásgyűjtéssel kapcsolatos előadásáról szólva emlékeztetett: Magyarországon kilenc hónap alatt több mint 391 ezer illegális migráns haladt át, Németországba pedig tegnapi adatok szerint eddig 950 ezren érkeztek.

Mindenképpen érdemes sokszor és minél több emberrel beszélgetni arról, milyen veszély fenyegeti Európát e modern kori népvándorlással, ennek is az illegális formájával összefüggésben – mondta.

Hasonló hírek

Szívószállal iszik és alig tud beszélni – megszólalt a megvert kamionsofőr felesége

Edit

Sorsoltak a Skandináv lottón

info

Magyarország végigviszi a kvótapert

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------