Hirmagazin.eu
Főoldal » Már tesztelik a jövő postáját
Belföldi hírek

Már tesztelik a jövő postáját

Jö­vőre be­kö­szönt az igazi 21. szá­zad a pos­tá­nál! Min­den pos­tás­nál ott lesz egy ipari mo­bil­te­le­fon, és az aján­lott kül­de­mé­nyek­nél, cso­ma­gok­nál meg­szű­nik a papír alapú ad­mi­niszt­rá­ció, nem lesz több fe­les­le­ges alá­írás és ki­töl­teni való nyom­tat­vány. El­in­dult a teszt­idő­szak, a Ri­post el­ment Cse­pelre, hogy meg­nézze, ho­gyan mű­kö­dik a rend­szer!

Sokkal egyszerűbb és gyorsabb ez a modern technika, nekem nagyon tetszik

– mondta el Juhász Csabáné.

Már tesztelik a jövő postáját

„Gyakran kapok ajánlott levelet, eddig mindig papíron kellett aláírni több helyen, ráadásul annyi példányban, ahány levelet kaptam. Nagyon jó, hogy ezt a sok adminisztrációs macerát egyetlen mozdulattal ki lehet váltani” – tette hozzá.

Papírok helyett okoskütyüvel jön a postás

A csepeli nő két ajánlott levelet vett át a postástól az új módszerrel. A kézbesítőnél a sok papír és nyomtatvány helyett most csak egy PDA volt. Ez a kis szerkezet lényegében egy ipari mobiltelefon, működése nagyon egyszerű.  Az aláírás a PDA-n is hasonlóan történik, mint a papíron, csak a PDA-n nem egy tollal kell aláírni, hanem egy ehhez az eszközhöz használható érintős ceruzával.

Új személyivel aláírni sem kell

Akinek újfajta személyije van, annak elég egy érintés is.  Az e-személyi ugyanis azonosításra is szolgál, ez a szerkezet pedig be tudja olvasni az adatainkat.

„Ez nem csak azonosításra lesz jó, hanem egyenértékű az aláírással is, így egy mozdulattal azonosíthatja magát az ember és el is ismeri a levél átvételét. Ez a funkció tovább gyorsítja a kézbesítési folyamatot. Mivel az emberek részéről semmilyen technikai tudást nem igényel, valószínűleg nem fog fennakadást okozni az átállás”

– közölte lapunkkal a Magyar Posta.

Már tesztelik a jövő postáját 2
Fotó: Markovics Gábor

Jövőre állnak át teljesen

A modern rendszerre 2019 folyamán fog átállni a posta. A próbaüzem hét településen indult el.  Csepel mellett Ercsi, Gyöngyös, Miskolc, Monor, Sopron, Nagykáta bevonásával próbálják ki az új rendszert. Az új eszközöket használó postások pedig folyamatosan megosztják a tapasztalataikat, értékelik a rendszer és a felszerelések használatát.

Követhetjük a küldeményeinket a neten

A fejlesztésnek rengeteg előnye van: csökken az adminisztráció és nyomon követhető lesz a küldemények útja. A feladástól a kézbesítésig nyomon lehet majd követni az internetes felületen a csomagok útját, így nem csak elveszni nem tudnak a küldemények, hanem azt is láthatjuk, hogy melyik nap érkezik meg a csomagunk.  Ha feladók vagyunk, akkor elektronikus értesítést kapunk arról, ha a címzettünk átvette a levelet, így pontosan tudjuk, hogy mikor érkezett meg az illetőhöz a küldeményünk.

Üzenni fog a mobiltelefon, ha ajánlott levél jön

A postánál már fejlesztik a rendszert kiegészítő mobiltelefonos applikációt is. Ez még könnyebbé teszi a dolgunkat: aki letölti, annak majd üzen a rendszer, ha ajánlott levele érkezik, és meg tudja nézni ezen át is, hol tartanak az ő küldeményei.

A futárszolgálatok is ilyet használnak A PDA-s aláíró rendszerekkel csomagküldő szolgálatoknál, házhozszállításkor, recept átvételekor is találkozhattak az emberek.  A nagy áruházakban a készletezést, raktárfelmérést ilyennel végzik a dolgozók, így a készletadatokat nyomon követhetik a beszállítók. A kalauzok is ehhez hasonlót használnak menetjegyek ellenőrzésekor és nyomtatásakor.
Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

A szabadság pótolhatatlan érték, ragaszkodnunk kell hozzá

Géza

A népszavazási törvény módosításáról vitáznak ma a képviselők

Edit

Kihúzták a lottószámokat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------