Image default
Állatvilág

Már megint itthon tölti a telet Matyi a gólya

Idén nyolcadik alkalommal sem repül délre és inkább itthon tölti a telet Matyi, az ásotthalmi gólya.

A gólyát évek óta “vendégül látó” család abban reménykedik, hogy idén nem lesz olyan kemény a tél, mint a legutóbbi években, amikor az ónos eső és a kemény mínuszok majdnem elvitték a gólyát. – írja a Sokszínű vidék. A család szerint már nem repült, tüsszögött ezért meleg vízzel itatták és nagyon sok ételt adtak neki, így hála az égnek jobban lett. Ám ez azért költséges mulatság, éppen ezért a Facebookon a madárbarátok gyűjtést szerveztek, hogy idén is legyen mit ennie a madárnak.

Már megint itthon tölti a telet Matyi a gólya
Kép: Sokszínű vidék

Országszerte több helyről és külföldről is ajánlottak fel már pénzt a táplálék megvásárlására, mások az élelem helyszínre szállításában segítenének. Van olyan idős ember, aki annyi türelmet kért, hogy megérkezzen a nyugdíja, más pedig a havi fizetése utánra ígért pénzbeli támogatást.

A fehér gólyáról egyébként még 2013-ban posztolt először fotót Facebook-oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park, és hírneve azóta töretlen, sőt nagyon is felfelé ível. Egyre többen a szívükön viselik a sorsát és ezt nagyon jó látni. Szurkolunk neki, hogy a téli mínuszokban is állja a sarat, a táplálásáért összefogó madárbarátok előtt pedig le a kalappal.

Forrás: noizz.hu

Foto: Sokszínű vidék

 

Hasonló hírek

A gazdák felelősségére figyelmeztetnek szilveszterkor

Edit

“Ha hánynod kell, hát hányni fogsz” mondta a bíró ennek állatkínzónak. A büntetése tökéletes.

Mazsi

Megható videó, ezt nézd meg ….

Edit