Hirmagazin.eu
Főoldal » Már megint itthon tölti a telet Matyi a gólya
Állatvilág

Már megint itthon tölti a telet Matyi a gólya

Idén nyolcadik alkalommal sem repül délre és inkább itthon tölti a telet Matyi, az ásotthalmi gólya.

A gólyát évek óta “vendégül látó” család abban reménykedik, hogy idén nem lesz olyan kemény a tél, mint a legutóbbi években, amikor az ónos eső és a kemény mínuszok majdnem elvitték a gólyát. – írja a Sokszínű vidék. A család szerint már nem repült, tüsszögött ezért meleg vízzel itatták és nagyon sok ételt adtak neki, így hála az égnek jobban lett. Ám ez azért költséges mulatság, éppen ezért a Facebookon a madárbarátok gyűjtést szerveztek, hogy idén is legyen mit ennie a madárnak.

Már megint itthon tölti a telet Matyi a gólya
Kép: Sokszínű vidék

Országszerte több helyről és külföldről is ajánlottak fel már pénzt a táplálék megvásárlására, mások az élelem helyszínre szállításában segítenének. Van olyan idős ember, aki annyi türelmet kért, hogy megérkezzen a nyugdíja, más pedig a havi fizetése utánra ígért pénzbeli támogatást.

A fehér gólyáról egyébként még 2013-ban posztolt először fotót Facebook-oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park, és hírneve azóta töretlen, sőt nagyon is felfelé ível. Egyre többen a szívükön viselik a sorsát és ezt nagyon jó látni. Szurkolunk neki, hogy a téli mínuszokban is állja a sarat, a táplálásáért összefogó madárbarátok előtt pedig le a kalappal.

Forrás: noizz.hu

Foto: Sokszínű vidék

 

Hasonló hírek

Így kapott pótmamit a vándorsólyom bébi

Mazsi

Méghogy az állatok nem csókolóznak?!

info

Beleborzongsz, olyan szép drónvideó készült a hóban rohanó jósvafői ménesről

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------