Image default
Időjárás

Már kiadták a riasztást: komoly hidegfront csap le az országra a hétvégén, nem sok jóra számíthatunk..

A hétvégén egy hidegfront fog belerondítani a jó időbe, így ha épp kirándulni készültek, akkor azt ne most tegyék.

Rossz hírünk van azoknak, akik azt remélték, hogy a tavaszias idő a hétvégén is megmarad, ugyanis egy hidegfront csap le az országra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken az ország keleti területein fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de ott a délelőtt folyamán még néhány órára kisüt majd a nap. Délután már a Dunántúlon is szakadozhat a felhőzet.

Elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg zivatar, de délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A nyugatias szelet élénk, zivatar környékén átmenetileg erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. A pénteki napra elsőfokú riasztást adtak ki az országban több megyére is a zivatar miatt, ezekről a megyékről van szó:

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid felszakadozások, napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul. Szombatra már az egész országban zivatarokra lehet majd számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú riasztást adott ki.

Szombatra az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki / Fotó: OMSZ

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés, általában kevés gomolyfelhő várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre, erős gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Vasárnap a hidegfront már távozóban lesz az országból, így az OMSZ csak Magyarország egy részére adott ki elsőfokú riasztást, de így is rengeteg megyét érint majd.

Vasárnapra is több megyére adtak ki elsőfokú riasztást / Fotó: OMSZ

Hasonló hírek

Riasztás: Kegyetlen idő tart felénk…

Mazsi

Jó híreket közöltek a meteorológusok, ilyen lesz az idő az ünnepen

Mazsi

Hőségriadó, hétvégén 35 fok – Másodfokú hőségriadót rendeltek el

info