Hirmagazin.eu
Főoldal » Már gyerekként is sokszor lódított: ilyennek ismerték a csalót, aki kamu altábornagyként nyúlt le több száz milliót
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Már gyerekként is sokszor lódított: ilyennek ismerték a csalót, aki kamu altábornagyként nyúlt le több száz milliót

Mezőfalva — „Olyan típus, aki a gatyát is ledumálja rólad” – jellemezték velősen egy mezőfalvi kocsmában H. A.-t (43), aki – rendőr altábornagynak kiadva magát

– azt állította áldozatainak, magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni.

A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért – sikerdíjként és más jogcímeken – két év alatt összesen mintegy 600 millió forintot vett át, cserébe az égvilágon semmit nem csinált.

A szakács végzettségű férfi gyerek- és kamaszéveit a Fejér megyei Mezőfalván töltötte. Akkor még a sokkal gyakoribb Tibor nevet használta, a jóval ritkább A.-t csak felnőttként vette fel. A településen mindenki egyből mosolygott, amikor a kamu altábornagyról kérdezősködtünk.

– Altábornok persze, én meg a római császár vagyok. Szakács az a gyerek, nem rendőr – mondta nevetve egy helybéli.

– Tibike, vagyis – bocsánat – A. már kisfiúnak is más volt, mint a többiek. Mosolygós gyerek volt, imádott beszélni. Állandóan csak mesélt, be nem állt a szája. Hihetetlen történeteket adott elő, de egy kisfiútól ez még elfogadható. Kamaszként aztán már lehetett látni, hogy baj lesz vele, mert nem hagyott fel a nagyotmondással – mesélte a helybéli, aki elárulta azt is, hogy a település nagy mesemondója nem igazán tanult jól, a kézilabdában azonban sikerei voltak, mégis abbahagyta.

A férfi egy méregdrága Mercedesszel furikázott. Ezt persze, lefoglalta a rendőrség / Fotó: police.hu

A. korán elkerült Mezőfalváról, amikor azonban néha hazalátogatott, mindig újabb és újabb arcát csillantotta meg az ottmaradottaknak.

– Amikor legutóbb beszéltem vele, azt mesélte, Győrben jól menő ügyvédként praktizál. Nagy Mercedesszel és egy mutatós fiatal lánnyal jött, úgy tűnt, tényleg jól megy a sora. Máskor felcsapta a csomagtartó tetejét, majd közölte a boltossal, hogy jó pénzért tud adni rengeteg kutyaeledelt. A boltos nemet mondott, mert számla az nem járt a jutányos konzervekhez – idézte fel egy másik mezőfalvi férfi.

A Blikk megtalálta A. szüleit, ők azonban nem szerettek volna nyilatkozni gyermekük ügyéről. A pár annyit mondott: „Fogalmunk sincs, hol van, de bármit is tett, nekünk a fiunk marad.”

A rendőrség lefoglalt többek között egy luxusautót, valamint zár alá vett egy ingatlant. A férfi a korábbi bűncselekménye miatt elrendelt őrizetből megszökött, ezért ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Polgármester nevében csalt

Egy másik áltábornok is lebukott: az 53 éves budapesti N. Csaba az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának, a Világbank elnökének és jogászának adta ki magát. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el.

blikk

Hasonló hírek

Döbbenetes! Választási csalást gyanít a háromgyermekes apa: “A családom fél, mert a gazemberek ismerik a címemet”

Géza

Sajnos, népszerűek a magyar nők az európai emberkereskedelemben! Oszd meg!

Géza

Magyar kamiont rohantak le az illegális bevándorlók – videó

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!