Hirmagazin.eu
Gazdaság

Már épülnek az M35-ös új csomópontjai a BMW-gyárhoz

A 354-es út és az M35-ös találkozását a Duna Aszfalt építi át, míg Józsa új autópályacsomópontját a Colas kivitelezi.

Pénteken koradélután Debrecen közelében megtartották az M35-ös autópálya két új csomópontjának nyitó sajtótájékoztatóját. A projektben két új kapcsolat alakul ki az épülő BMW-gyárnak otthont adó gazdasági övezethez. Ahogy azt korábban is jeleztük, a 354-es út és az M35-ös találkozását a Duna Aszfalt Zrt. építi át, míg a Józsánál létrejövő új autópályacsomópontot a Colas Út Építőipari Zrt. kivitelezi.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Korábbi közbeszerzési adatok szerint a Duna Aszfalt a jelenleg trombita alakú csomópontot teljes értékű, lóhere alakú csomóponttá építi át. Ennek eredményeként az eddig Debrecen elérését biztosító 354-es utat (E573) a másik (nyugati) irányba is meghosszabbítják, elérve ezzel a gazdasági övezetet.

A másik alprojektben a Colas egy teljesen új csomópontot hoz létre az M35-ösön, mely a megeszékhelyhez tartozó településrész nevére utalva Debrecen-Józsa autópálya-csomópont elnevezést viseli majd.

Átlépi a 2000 kilométeres határt a magyar gyorsforgalmi hálózat

A pénteki eseményen részt vett Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Kósa Lajos, Hajdú-Bihar megye országgyűlési képviselője, Papp László, Debrecen polgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Palkovics László szavai szerint

az elmúlt évtizedben elvégzett közútfejlesztésekkel a 2010-ben még 1300 kilométer alatti gyorsforgalmi hálózat összes hossza mára megközelíti az 1700 kilométert, a jelenleg zajló vagy előkészületben lévő további beruházásokkal pedig jócskán meghaladja majd a 2000 kilométert.

“Ha a magyarok jövőre úgy döntenek, hogy a jelenlegi kormány folytassa a munkát, 2025-re Magyarország mind a 23 megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton” – fogalmazott a politikus.

A 33-as főút négysávosítása is hamarosan elkezdődhet

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: jövő nyárra két, vadonatúj, teljes értékű, minőségi, biztonságos közlekedésre alkalmas csomóponttal gyarapodik Debrecen és az M35-ös út térsége, valamint a környező ipartelepek. A két csomópont kialakítása összességében 8,7 milliárd forintba kerül – tette hozzá.

Szavaiból az is kiderült, a 354-es csomópont a tervek szerint jövő tavaszra készül el, de már idén karácsonykor szeretnék megindítani rajta a forgalmat.

Beszélt a 33-as főút Debrecen közelében mintegy 4 kilométeren történő négysávosításáról, amely a tervek szerint 2023 őszére tud megvalósulni. A két új csomóponttal szervesen összefüggő beruházás első közbeszerzése július elején jelent meg a szavai szerint. A másik közbeszerzés is megjelenik néhány hónapon belül – tette hozzá.

Debrecen mind a négy ipari övezete gyorsforgalmi kapcsolattal fog rendelkezni

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, már most el kell kezdeni tervezni az M3-as autópálya “háromsávosítását” annak érdekében, ha elkészülnek az erdélyi gyorsforgalmi utak, az összeköttetés után is közlekedhető maradjon az M3-as – magyarázta a politikus.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett, az elmúlt három évben két nagy ipari terület létesült Debrecenben, és ha a mostani két csomópont elkészül, a város mind a négy ipari övezete gyorsforgalmi kapcsolattal fog rendelkezni.

magyarepitok

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Pénzügyminisztérium az adományozás speciális adómentességéről

Géza

Koronavírus: hamarosan indul a 25 milliárd forintos mezőgazdasági mentőcsomag

Géza

ITT A NAGY BEJELENTÉS! Ennyivel emelik a nyugdíjakat januártól

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian