Hirmagazin.eu
Főoldal » Már csak pár nap, és lejár a határidő, szabadulj meg a pénzedtől!
Gazdaság

Már csak pár nap, és lejár a határidő, szabadulj meg a pénzedtől!

Már csak pár napig fizethetünk a régi két-ezressel és öt-ezressel. Sokaknak meggyűlik a bajuk az új bankókkal. Legfőképp az idősebbek keverik össze őket.

Már csak jövő hétfőig fizethetünk a régi két- és ötezres bankjeggyel, július 31. után ugyanis kivonják őket a forgalomból.

Már csak pár nap, és lejár a határidő, szabadulj meg a pénzedtől!

Az automaták döntő többsége már átállt, a vásárlók jó része viszont még nem szokta meg az új pénzeket, a márciusban megjelent, barna 2000 és sárga 5000 forintost.

Az idősek még mindig összekeverik az új két-ezrest és az öt-ezrest a hasonló árnyalat miatt – derül ki a keddi Ripost napilapból.

“Sőt, nem ritka, hogy a két-ezrest húszezresnek nézik, és fordítva! Ez nálunk mindennapos dolog, de már jobban odafigyelnek. Olyan idősről is hallottam, akit átvertek a megtévesztő színek miatt – mesélte Danel Éva zöldségárus.

“Főleg az elején észleltem ezt a problémát, de néha még most is előjön. Főleg az idősek keverik a két-ezrest és a húsz-ezrest, de egyszer a kollégám is megjárta. Egy öreg hölgy azzal vágta át, hogy azt mondta, ő húsz-ezressel fizetett neki, közben csak két-ezrest adott” – mondta lapunknak Bihari Szilárd, aki hentespultban dolgozik.

A különböző automatáknál nem volt ugyan zökkenőmentes, de nagyjából már mindenhol megtörtént az átállás.

Már csak pár nap, és lejár a határidő, szabadulj meg a pénzedtől! 2
Fotó: Markovics Gábor

A banki ATM-ek természetesen már régóta az új pénzeket adják ki, az étel- és italautomaták zöme pedig nem fogad el papírpénzt, így ezeknél eleve nem jelentett problémát a váltás.

A fővárosban hónapokig küzdöttek az utazók azzal, hogy a BKK jegyautomatái hol elfogadják az új 2 és 5 ezreseket, hol nem. Az egyik legforgalmasabb csomópontban, a Deák Ferenc téri metrókijárónál áprilisi tesztünk idején az automata például a 2000-es bankjegyet nem fogadta el, de az 5000-est igen. A BKK akkor azt közölte, hogy csupán egyedi, elszigetelt esetekről lehet szó. Most ugyanaz az automata már elfogadja mindkét új pénzt.

Már csak pár nap, és lejár a határidő, szabadulj meg a pénzedtől! 3
Fotó: Markovics Gábor

A MÁV-nál már régóta elfogadják az új pénzeket az automaták, így a vasúttal utazóknak már nem jelent gondot a váltás.

Beváltható a régi is

A régi bankjegyeket a bankfiókokban és a postákon még három évig, a jegybankban pedig még húsz évig ingyen át lehet váltani azonos címletű új pénzre.

 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megéri-e átváltani az autóhiteleket?

info

Két év múlva ránk borul a wifi

Edit

Nem adja fel a harcot: tovább küzd a házáért Bíró Ica

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------