Image default
Külföld

Már az ENSZ főbizottsága is Európába terelné az afrikai migránsokat

Az ENSZ menekültügyi intézménye, az UNHCR szeretné, ha a líbiai migránstáborokban élőket nem egy másik afrikai országba, hanem Európába költöztetnék át.

November végén kétnapos csúcstalálkozót tartottak az afrikai Elefántcsontparton, ahol több, mint 80 ország képviselői vettek részt. A tanácskozás egyik legfőbb eredménye, hogy a vezetők megegyeztek a Líbiában található migránstáborok felszámolásában. Megteremtenék annak lehetőségét, hogy a Közép-Afrikából érkezett bevándorlók mihamarabb visszatérhessenek hazájukba. Ennek kapcsán Muhammadu Buhari nigériai elnök megígérte, hogy hazavitet minden Líbiában és másutt rekedt nigériai bevándorlót.

A kimenekítési akciótervre és az EU-Afrika csúcstalálkozóra is azután került sor, hogy a CNN amerikai hírcsatorna titkos felvételeket közölt egy líbiai piacról, ahol emberkereskedők rabszolgákat árulnak. Fajez Szerradzs, a nemzetközileg elismert líbiai kormány feje beleegyezett, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet munkatársai belépjenek a líbiai befogadó központokba, hogy segítsék a menekültek hazaszállítását – írja az Epoch Times.

Moussa Faki Mahamat, az Afrikai Unió (AU) Bizottságának elnöke közölte: 400 ezer és 700 ezer közöttire tehető a líbiai menekülttáborokban gyakran embertelen körülmények között élő afrikai migránsok száma, és sürgette mielőbbi áttelepítésüket.

Az UNHCR egyetért azzal, hogy a táborok kiürítését mihamarabb meg kell kezdeni, ám az ENSZ főbizottsága úgy véli, hogy a menekülteket inkább Európába kellene szállítani.

Juncker is ezt az álláspontot képviseli

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker úgy fogalmazott a minap, hogy törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra. Mint az UNHCR, mint pedig Juncker szavai ismerősnek tűnhetnek azok számára, akik kitöltötték a Nemzeti Konzultáció kérdőívét.

Már az ENSZ főbizottsága is Európába terelné az afrikai migránsokat
Soros György és Jean-Claude Juncker egy brüsszeli találkozón.

Abban ugyanis szerepel a Soros-terv egyik lényegi pontja, hogy évente legalább egymillió migránst kell Európába telepíteni, számukra pedig legális útvonalakat kell kialakítani. 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Örömkönnyek: négy év után találkozott elveszettnek hitt kutyájával a férfi – a videó nem elérhető

Géza

250-el száguldozott a részeg sofőr az autópályán, így kapták el a rendőrök! – VIDEÓ

Mazsi

Előállítottak 23 embert a francia hatóságok

Edit