Hirmagazin.eu
Főoldal » Már az ENSZ főbizottsága is Európába terelné az afrikai migránsokat
Külföld

Már az ENSZ főbizottsága is Európába terelné az afrikai migránsokat

Az ENSZ menekültügyi intézménye, az UNHCR szeretné, ha a líbiai migránstáborokban élőket nem egy másik afrikai országba, hanem Európába költöztetnék át.

November végén kétnapos csúcstalálkozót tartottak az afrikai Elefántcsontparton, ahol több, mint 80 ország képviselői vettek részt. A tanácskozás egyik legfőbb eredménye, hogy a vezetők megegyeztek a Líbiában található migránstáborok felszámolásában. Megteremtenék annak lehetőségét, hogy a Közép-Afrikából érkezett bevándorlók mihamarabb visszatérhessenek hazájukba. Ennek kapcsán Muhammadu Buhari nigériai elnök megígérte, hogy hazavitet minden Líbiában és másutt rekedt nigériai bevándorlót.

A kimenekítési akciótervre és az EU-Afrika csúcstalálkozóra is azután került sor, hogy a CNN amerikai hírcsatorna titkos felvételeket közölt egy líbiai piacról, ahol emberkereskedők rabszolgákat árulnak. Fajez Szerradzs, a nemzetközileg elismert líbiai kormány feje beleegyezett, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet munkatársai belépjenek a líbiai befogadó központokba, hogy segítsék a menekültek hazaszállítását – írja az Epoch Times.

Moussa Faki Mahamat, az Afrikai Unió (AU) Bizottságának elnöke közölte: 400 ezer és 700 ezer közöttire tehető a líbiai menekülttáborokban gyakran embertelen körülmények között élő afrikai migránsok száma, és sürgette mielőbbi áttelepítésüket.

Az UNHCR egyetért azzal, hogy a táborok kiürítését mihamarabb meg kell kezdeni, ám az ENSZ főbizottsága úgy véli, hogy a menekülteket inkább Európába kellene szállítani.

Juncker is ezt az álláspontot képviseli

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker úgy fogalmazott a minap, hogy törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra. Mint az UNHCR, mint pedig Juncker szavai ismerősnek tűnhetnek azok számára, akik kitöltötték a Nemzeti Konzultáció kérdőívét.

Már az ENSZ főbizottsága is Európába terelné az afrikai migránsokat
Soros György és Jean-Claude Juncker egy brüsszeli találkozón.

Abban ugyanis szerepel a Soros-terv egyik lényegi pontja, hogy évente legalább egymillió migránst kell Európába telepíteni, számukra pedig legális útvonalakat kell kialakítani. 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Máris zsarolná Brüsszelt May lehetséges utódja

Géza

Turistákra lőtt egy támadó

info

Felfoghatatlan tragédia: halálos motorbalesetet szenvedett a az ifjúsági olimpiai bajnok

Kovács Karolina
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------