Image default
Külföld

Már a Föld legmélyebb pontját is összeszemeteltük

Kifejező példája annak, hogy mennyire nem vigyázunk a környezetünkre!

Marianna-árok, a Földlegmélyebb pontja

Telegraph írja, hogy a kutatók már a Mariana-árok mélyén is találtak nejlonzacskókat. A világ különböző pontjain több csoport is vizsgálja a mélytengeri területeket, távirányítású kutatójárművekkel eddig több mint ötezer merülés történt.

A JAMSTEC japán nemzeti tengeri-földi kutatóintézet munkatársai a Mariana-árok mélyén bukkantak hulladékra.

10 898 méteres mélységről van szó, itt nagyjából háromezer műanyagdarabot találtak, köztük 30 éves maradványokkal. A szemét több mint harmada mikroműanyag, 89 százaléka egyszerhasználatos termék.

Kukának használjuk az óceánokat!

A BBC News számolt be a Nature Scientific Reportsban megjelent tanulmányról, melyben a csendes-óceáni szemétfoltot vizsgálták, ami már akkorára nőtt, hogy körülbelül Spanyolországot, Franciaországot és Németországot egyben beterítené, de valószínűleg ehhez még hozzácsaphatjuk Lengyelországot is. Öt térségről (a Csendes- és az Atlanti-óceán északi és déli része, valamint az Indiai-óceán) tudunk ahol ilyen van, a legnagyobb „sziget” Kalifornia és Hawaii környékén található, 88 ezer tonnát nyomhat.

This Hand Out photo shows plastic waste floating off the coast of Roatan, Honduras on September 7, 2017.
Underwater photographer Caroline Power found the plastic blanket of forks, bottles and rubbish 15 miles off the coast of Roatan heading towards the Cayos Cochinos Marine Reserve. / AFP PHOTO / CAROLINE POWER PHOTOGRAPHY / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT “AFP PHOTO / CAROLINE POWER” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás és képek: Telegraph,  BBC

Hasonló hírek

Bővítik a brit titkosszolgálatokat

info

Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért

Géza

Határozott lépéseket ígérnek a Szíria-konferencia résztvevői

info