Hirmagazin.eu
Főoldal » Már a föld alól is migránsok bújnak ki a határzónában
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Már a föld alól is migránsok bújnak ki a határzónában

Jelentősen és ugrásszerűen nőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a szerb–magyar határon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról tájékoztatott, hogy a migránsok két ponton is alagutat ástak, amelyen keresztül akartak bejutni az országba.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)

Információk szerint a Magyarkanizsán várakozó migránsok többsége a Tiszán keresztül próbál átjutni Magyarországra. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról tájékoztatott, hogy a migránsok két ponton is olyan alagutat ástak, amelyen keresztül be lehetett jutni az országba. Az Ásotthalom térségében található alagút 34 méter hosszú volt, míg a Csikéria település térségében felfedezett 21,7 méter hosszú. Azóta mindkettőt lezárta a határőrség.

Gulyás Gergely azt is elmondta, 2019-ben Szerbia felől 11 808 tiltott határátlépési kísérlet történt, ezekből 2418 az elmúlt hónapban, 1002 az elmúlt héten.

A Deutsche Welle arról cikkezik, hogy egyre több migránsról derül ki, hogy szoros kapcsolatot ápol a szervezett bűnözéssel. A német rendőrség szerint az újonnan érkező szírek és irakiak teljesen átstrukturálhatják az eddig, főleg arabok által uralta alvilágot Németországban, amely óriási többletterhet ró a rendfenntartó szervekre. A helyzetet bonyolítja, hogy Törökország sorban küldi vissza a származási országukba az Iszlám Állam elfogott dzsihadistáit, köztük európai állampolgárokat.

Az alagútásást eddig csak a Gázai övezetben használták

Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában elmondta, Magyarország folyamatosan bővíti a technikai határzárat. Az alagútásásra azonban még nem voltak a határőrök felkészülve, mivel ez egy teljesen új technika a migránsok részéről. Hozzátette, ezt eddig csak Szíriában és a Gázai övezetben élő dzsihadistáknál láthattuk, akik ásott alagutakon át juttattak be illegálisan fegyvereket és robbanóanyagokat a Gázai övezetbe, hogy azokat a terrorszervezeteknek eladják. A Nézőpont Intézet elemzője az alagútásás kapcsán kiemelte, a további próbálkozások megszüntetése érekében a határkerítés alapjait sokkal mélyebbre kell leásni.

Hozzátette,

egyre nő a nyomás a magyar határon,

ahogy ezt csütörtökön Gulyás Gergely miniszter is elmondta. George Spöttle arra is emlékeztet, hogy ha visszagondolunk a kerítés megépítése előtti időszakra volt olyan nap is, amikor tízezrek lépték át a határt illegálisan. A mostani nagy számok szerencsére csak a próbálkozások számát mutatják, nem az országba való bejutásét. Hozzátette, ez lényeges különbség, és bizonyítja a kerítés hatékonyságát is.

Emellett az is tapasztalható, hogy a görög szigeteken annyira megteltek a táborok, hogy az új konzervatív görög kormány a táborok nagy részét fel akarja számolni, és a szigeteken lévő embereket átszállítja a szárazföldre – tette hozzá George Spöttle.

A Közel-Keleten továbbra is rossz a helyzet

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU–török egyezménynek köszönhetően

nem kell olyan inváziótól tartanunk, mint a határkerítés építése előtt.

Hozzátette, azonban a Közel-Keleten továbbra is rossz a helyzet.

Szíriában újabb hullámban indultak el kurdok az északi területekről. Iránban több százezres tüntetések zajlanak, több száz embert letartóztattak, többen meghaltak, és bankokat, állami épületeket gyújtanak fel. Az iráni gazdaság a szankciók miatt kimerült, az ország megpróbálja a hatalmát a síita félholdon keresztül Irakra és Libanonra kiterjeszteni, illetve az irakiakkal és a libanoniakkal megfizettetni a szankciók hatását. Speidl Bianka kiemelte, ennek köszönhetően a két ország gazdasága vazallusi szerepbe került.

A Migrációkutató Intézet vezető elemzője arra is kitért, hogy ma egyetlen szír sem nyilvánítja magát háborús menekültnek, mivel ez a dzsihadista és a velük szimpatizáns harcosok titulusa lett. Hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a gazdasági menekültek ne indulnának el Európa felé, de ezek az emberek többnyire legális módon próbálnak bejutni az Unióba.

hirado, kossuthradio, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tudatosan éld az életed! Ne légy bűnözői csoportok alkalmazottja! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Döbbenet – A Budapesten őrizetbe vett ISIS-terrorista gond nélkül járt ki-be Belgiumba

Géza

Csaknem 1 kilogramm kábítószert próbált a saját testében becsempészni Magyarországra egy nigériai férfi

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------