Image default
Egészség - betegség

Már 20 ember életét mentette meg a Szív City alkalmazás

Több mint 600 éles riasztásuk volt a mentőknek a Szív city alkalmazás révén – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Győrfi Pál hozzátette: a Szív City néven indított közösségi mobilapplikációt eddig 15 ezren töltötték le, ennek segítségével már húsz ember életét sikerült megmenteni.

Az önkéntesek a Szív City applikáció letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, s mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéshez.

A szóvivő elmondta: tavaly egész évben körülbelül 30 ezer életmentő beavatkozást végeztek a mentők, s 2000 sikeres újraélesztésük volt – írja a Magyar Idők az MTI híre alapján.

Győrfi Pál szerint a magyar mentőszolgálat eredményei nem véletlenek, ehhez „tudás és eszközök kellenek”. Ennek kapcsán elmondta, hogy a magyar mentők nemzetközi mentőversenyeken rendszeresen dobogós helyeken végeznek.

Emellett komoly fejlesztések is történtek a mentőszolgálatnál. Tavaly 117 új mentőautót vásároltak, az idén pedig további 160 új autó beszerzését tervezik. Mindemellett 25 mentőállomás felújítását készítették elő, s 1,9 milliárd forintot kaptak eszközbeszerzésre, amely révén a teljes mentéstechnikai arzenál megújul – hangsúlyozta a szóvivő.

Forrás: MTI, Blikk

Hasonló hírek

Méz és almaecet kombinációja, ami perceken belül megszabadít a magas vérnyomástól

Mazsi

Egy leukémiás kislányt gyógyítottak meg egy új génterápia segítségével

Edit

A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok

Géza