Image default
Külföld

Manfred Weber védelmébe vette Orbán Viktor Miniszterelnökünket! Oszd meg!

München – Orbán Viktor (55) miniszterelnökről és a Fideszről faggatták elsősorban egy biztonságpolitikai konferencia egyik beszélgetésén Manfred Webert (46), az Európai Néppárt frakcióvezetőjét.

 

A Politico tudósítása alapján számonkérő volt a hangulat: a résztvevők arra vártak választ, ha a Néppárt csúcsjelöltjeként Weber lesz az Európai Bizottság elnöke, hogyan tervezi megőrizni az uniós értékeket úgy, hogy közben Orbán Viktor és a Fidesz még a pártcsalád tagja.

– Nem jár különleges bánásmód Budapestnek, de csak akkor tudjuk érvényre juttatni értékeinket, ha párbeszédet folytatunk azokról. Tiszteletben kell tartanunk a magyarországi választások eredményét, amely szerint Orbánékat választották meg – védte a magyar kormányt, majd a Brexittel példálózott. – David Cameron akkori brit kormányfő kivezette a konzervatívokat a Néppártból, meg is kaptuk a Brexitet. A legnagyobb félelmem, hogy ha most megosztjuk Európát, a végén megosztjuk az uniót is – folytatta Weber, aki végül elismerte, hogy jogosak a magyarokat érintő felvetések, és azt kérte a hallgatóságtól, várják ki a hetes cikkely szerinti eljárást: ha az igazolja az aggodalmakat, Orbánnak mindenképpen változtatnia kell.

Weber korábban a CEU sorsától tette függővé a Fidesz néppárti tagságát, mondván, ha az egyetemnek mennie kell, a Fidesz nem lehet tovább a Néppárt tagja, de később nem váltotta be a fenyegetését.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Megakasztották a migránsok áramlását Dániába

info

A 8 éves kislány szembeszállt a fegyveres rablókkal (A cikk videót tartalmaz)

Géza

A görög kormányfő elutasítja a hitelprogram meghosszabbítását

info