Image default
Sporthirek

Mama kedvence, Klicsko ellenfele még az anyjával él

Három nehézsúlyú világbajnoki övért csap össze szombat este Londonban Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko. Korszakváltást hozhat az ökölvívó meccs.

Nagy kor különbség, de alapvetően azonos fizikai paraméterek. Habár Vlagyimir Klicsko 14 évvel idősebb Anthony Joshuánál, a két bokszoló karhossza és magassága teljesen ugyanaz. Az ukrán óriás szerint Joshua mindössze azért tűnik izmosabbnak, mert rendszeresen szűkebb pólót hord:

Mama kedvence, Klicsko ellenfele még az anyjával él
Joshua és Klicsko Londonban csap össze (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

“Nyilván van pár eltérés, de ha jobban megnézzük, tényleg olyan, mint én. Oké, ő szűkebb pólókat hord, nyilván abban nagyobbnak tűnik a karja.”

Abban is megegyeznek, hogy mindketten olimpiai bajnokok, Klicsko 1996-ban, Joshua 2012-ben győzött. Viszont a 27 éves brit profi mérlege imponálóbb, 18 meccsen 18 kiütés, teljesen makulátlan, míg Klicsko 68 mérkőzésen 64-szer hagyta el győztesen a ringet.

A bulvárlapok hozzátették, Joshua a mama oltalma alatt áll, még mindig az édesanyjával él, eközben Klicsko nős, és egy kislány édesapja.

Korszakváltás jöhet

Mit láthatunk tőlük a ringben? Nos, a szakértők korszakváltást vizionálnak, Joshua az esélyes, végleg nyugdíjazhatja Klicskót, aki legutóbb 2015 novemberében bokszolt, és kikapott Tyson Furytól. Joshua elárulta, mi lesz a siker kulcsa:

Mama kedvence, Klicsko ellenfele még az anyjával él 1
Klicsko kikapott a legutóbbi meccsén, Fury verte (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

“Az első pár menetben Klicskót még segíteni fogja a rutinja, de aztán az ifjúságom és a gyorsaságom felőrli őt. Hiába van 20 éves profi tapasztalata, arra nem tud felkészülni, amit én csinálok a ringben.”

Ilyen beharangozó után az sem véletlen, hogy a meccs máris rekordot döntött, 90 ezer néző lesz jelen a Wembleyben. Korábban még egyetlen ökölvívó meccs sem vonzott ennyi érdeklődőt. Kilenc kategóriában árulták a jegyeket 40-től 2000 fontig, azaz 15 ezer forint volt a legolcsóbb és 750 ezer a legdrágább.

14 milliárdért püfölik egymást

Az előzetes számítások szerint Joshua és Klicsko 40 millió fontért, vagyis 14,2 milliárd forintért esik egymásnak.A díjból az eredménytől függetlenül fele-fele arányban részesülnek. A pénz a nemzetközi televíziós jogdíjakból, a jegybevételből, a meccshez köthető ajándéktárgyakból, televíziós előfizetésekből és a reklámszerződésekből jött össze.

A Klicsko-Joshua meccs szombaton 22:45-kor kezdődik, és a Sport1 élőben közvetíti.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

A Mercedes a Japán Nagydíj kérdőjele

info

Tökéletes játszma

Edit

A tökéletes teszt

Edit