Image default
Üdülőhelyek, szállodák

Malawi gyöngyszeme: Cape McClear

A Malawi-tó egyik legszebb strandja a nemzeti park Cape McClear nevezetű falucskájában található. Az árak éjszakánként 1500-tól egészen 100 ezer forintig terjednek, kinek-kinek a pénztárcája vastagsága szerint!

malawi

A strand a blantyre-i HTCC központtól 4 órányi autóútra van, ahol a turisták minden csoportjának kiépültek a szállások. Itt szinte mindent lehet találni hátizsákos, a “0 csillagos” helytől egészen a luxus kategóriába illő csúcsellátást biztosító üdülőig.

malawi

A parttal szemben a Thumbi West sziget mindössze egy kilométernyire van, aki jó úszó, annak ez a távolság nem jelent akadályt. Nem csak átúszni lehet a szigetre, hanem kajakot vagy csónakot is lehet bérelni, mellyel meg is lehet kerülni az egész szigetet, több pontján is ki lehet kötni, és senkitől sem zavartatva fürdőzni. A helyiektől kis halakat is lehet vásárolni, melyekkel a szigeten lévő fák koronájában fészkelő halászsasokat etethetünk, akik a vízbe dobott halakra egy kis körözés után le is csapnak.

malawi

Egy kicsit távolabb van a Mumbo sziget, melyen úgy alakítottak ki bungallókat, hogy mindenkinek megvan a saját teljesen elszigetelt privát strandja. Igazi nászutas álomüdülést biztosít! Természetesen közvetlenül a part mellett finom, friss halat ehetünk minden nap.

malawi

 

Szeremley Csaba

 

Forrás: világszám

Kép: https://pixabay.com

Hasonló hírek

3 remek téli üdülőparadicsom

info

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba

Géza

A 6 legszexibb Hotel Valentin-napra

info