Image default
Technika, kommunikáció

Majdnem két hónapot kell dolgozni az új iPhone-ért

Egy kutatás szerint egy új iPhone-ért a magyaroknak kell a legtöbbet dolgozniuk a visegrádi négyek országainak lakosai közül. A legkevesebb munkával Svájcban lehet megvásárolni a terméket.

Egy átlagos magyarnak 38,9 napot, vagyis csaknem két hónapot kell dolgoznia ahhoz, hogy megvásárolhassa az legújabb iPhone-t, az XS Maxot. Feltéve, ha semmi másra nem költött, és a legkisebb tárhelyű modellt választja, amely csaknem 400 ezer forintba kerül. Ha valaki nagyobb tárhelyet szeretne, akkor több mint 570 ezer forintot kell fizetnie, vagyis ez esetben még több napot kellene dolgoznia a készülékért.

A Picodi készített listát 42 országról aszerint, hogy melyikben kell a legtöbb napot munkával tölteni az új telefonért. Magyarország a csaknem 39 nappal a kilencedik helyen áll, a V4-es és több uniós államban is kevesebbet kell dolgozni a modellért.

A lista első helyén álló Fülöp-szigeteken 156 napnyi, Pakisztánban pedig 88 munkanapnyi fizetést kell kiadni a készülékért. A magyarnál behezebb megszerezni a telefont még Argentínában, Indiában, Kínában, Mexikóban, Montenegróban és Oroszországban. Viszont Szlovákiában, Lengyelországban, vagy Csehországban a lakóknak könnyebb dolguk van, mint a magyaroknak, a csehek például 26 munkanappal megkeresnék az új iPhone árát.

Az egyik legnagyobb felvevőpiacnak számító Amerikai Egyesült Államokban csak több mint 8 napot, az Egyesült Arab Emírségekben viszont csupán 7,6 napot kellene dolgozni a termékért. A lista szerint a svájciak helyzete ebből a szempontból a legegyszerűbb, ők kicsit több mint öt nap munka után már meg is rendelhetik az iPhone XS Maxot.

Nyitókép: MTI/EPA/Paul Braven
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Elővette legkíméletlenebb bozótvágóját a Facebook

Géza

A szexrobotok kora jön: a férfiak és nők is jogosan tarthatnak tőlük

Edit

Átengedi a Skype-ot a Vodafone

info