Hirmagazin.eu
Főoldal » Máig nem feledte az ország a borzalmas rémtettet: már nyolc éve annak, hogy brutális kegyetlenséggel meggyilkolták Bándy Katát
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Máig nem feledte az ország a borzalmas rémtettet: már nyolc éve annak, hogy brutális kegyetlenséggel meggyilkolták Bándy Katát

Pécs – Bár már nyolc éve, hogy gyilkosa brutális kegyetlenséggel megölte a fiatal rendőrségi pszichológust, Bándy Katát, az ország jó része még mindig pontosan emlékszik a tragikus ügy szinte minden részletére.

A törékeny, munkájának élő, mindig mosolygós Kata életét egy forró júliusi napon oltotta ki pécsi lakásától pár száz méterre a hajléktalan életmódot folytató Péntek László.

A többszörösen büntetett előéletű, Kelebia településről származó férfi azon az éjszakán követte a barátnője születésnapi bulijából hazafelé magányosan sétáló lányt, aki valamiért hiába érte oda lakása kapujához, nem ment be, hanem továbbsétált; talán, hogy az utána settenkedő alak, ne tudja meg, hol lakik.

Az ittas és bedrogozott Péntek beérte Katát, szexuálisan erőszakoskodott vele, majd megfojtotta. A tettes magával vitte Kata pénzét és mobiltelefonját. A pszichológusnő holttestét pár nappal később kisgyerekek találták meg egy illegális szemétlerakónál.

A gyilkosság után valóságos hajtóvadászat indult a tettes kézrekerítésére. Félszáz rendőr kezdte el keresni az elkövetőt. Sőt, egymilliós nyomravezetői díjat is felajánlottak annak, aki tudja, ki ölte meg Bándy Katát.

Ő egy nagyon barátságos, nagyon közvetlen, népszerű személy volt a rendőrségen. Akivel szolgálati célból kapcsolatba került, mindenkivel nagyon kedves volt. Egy megnyerő, csinos, fiatal nő, aki se nem nagyképű, se nem ellenszenves, hanem egy kimondottan megnyerő, szimpatikus, segítőkész valaki, aki ráadásul népszerű volt a kollégái között. És gondolom ez is bejátszott abba, hogy nem csak rendőr kollégáról van szó, hanem még szimpatikus emberről van szó. Más áldozatnál, ahol maga az áldozat személye sem teljesen feddhetetlen, ott nyilván a szakma szabályait követik a nyomozók általában, de nem ennyire elfogultak az áldozattal szemben

– hangzott el az RTL Klub Bűnös lelkek című, saját gyártású bűnügyi riport magazinjában.

Egy hónappal később elkapták a gyilkost, Péntek Lászlót, A férfi nyolc különböző vallomást tett.

Össze-vissza beszélt, egyszer még azt is állította, hogy szerelmi kapcsolat volt köze és Kata között. Ez természetesen hazugság volt. A riportműsor munkatársai most interjút készítettek vele a börtönben.

Magamat ítélni nem kéne, de én olyan 15-20 év között adnék biztos. Mindenki kapja meg, ami jár neki. Ha annyi jár egy bűncselekmény elkövetéséért, emberéletért, akkor kapja meg azt az ember – fogalmazott az interjúban Péntek László

A férfit 40 évre ítélték, legkorábban 66 évesen szabadulhat a börtönből.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hegyeshalomnál marad a dugó, de nyitottak új határátkelőket

Géza

Többször is megmérgezte kollégáit egy pécsi ápolónő

Mazsi

Kizsákmányolt nők (+videó)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------