Image default
Tudástár - minden érdekesség

Magyarországon keresztül érkezhetett Franciaországba az egyik merénylő?

Forrás: MTI

A horvát RTL televízió számolt be arról, hogy Horvátországon és Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak.

Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták.

 

opatovaci sátortábor
Opatovaci sátortábor

Az horvát RTL értesülései szerint a francia rendőrség elküldte az egyik merénylet helyszínén talált szír útlevél másolatát minden olyan országnak, amely érintett a migrációs válságban. A fénykép alapján kiderült, hogy az útlevél tulajdonosát október 3-án Görögországban, Lérosz szigetén, majd október 8-án Opatovacon is nyilvántartásba vették. Az opatovaci sátortáborban ugyan nem vettek ujjlenyomatot a migránsoktól, de mindenkit lefotóztak.

Október 16-áig, a horvát-magyar zöldhatár lezárásáig, a horvát hatóságok a Közel-Keletről érkező bevándorlókat a magyar határra szállították tovább.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább.

Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet a merényletek körülményeinek kivizsgálásában – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:
http://www.hirmagazin.eu/hirek/kulfoldi-hirek/tobszoros-terrortamadas-parizsban-pentek-ejjel-rengeteg-a-halott

 

 

Hasonló hírek

A pedagógusjogok világnapja október 5.

info

Újabb jégkorszak jöhet a NASA szerint, akár már 3 éven belül!

Mazsi

Teszteld a látásodat ezzel az egyszerű próbával!

info