Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyarország legvirágosabb éttermét keresik a 2016-os Virágos Magyarországért versenyen
Gazdaság

Magyarország legvirágosabb éttermét keresik a 2016-os Virágos Magyarországért versenyen

Forrás: MTI

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája: 2016-ban a Magyar Turizmus (MT) Zrt. tematikus évéhez, a Gasztroélmények évéhez kapcsolódva keresik azt a hazai éttermet, amely kiemelt figyelmet szentel környezetének gondozottságára, virágosítására. A versenyre május 31-ig lehet pályázni – közölte az MT Zrt. az MTI-vel.

 

Virágos Magyarországért

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente több mint hárommillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. Az idén huszonharmadik alkalommal meghirdetett megmérettetésre a korábbi évekhez hasonlóan önkormányzatok nevezhetnek.

A mozgalom fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 11 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének (Entente Florale Europe). Az elmúlt két évtized alatt 52 magyar település vett részt az európai versenyben, 9 arany-, 23 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve – foglalta össze a közleményben Kunczené Fellegi Katalin, a verseny fővédnöke.

Az idei verseny fődíja Magyarország képviselete a 2017. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

2016-ban város kategóriában Mosonmagyaróvár, falu kategóriában Dunakiliti képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben. A településeket a nemzetközi szakemberekből álló zsűri idén júliusban keresi fel, majd a települések képviselői a többi ország nyertesével együtt szeptemberben részt vesznek a Brnóban megrendezendő díjátadó gálán.

A Virágos Magyarországért versenyt a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezeli, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. A verseny operatív megszervezését a kezdetektől fogva minisztériumok, szakmai és civil szervezetek összefogása teszi lehetővé.

A jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom honlapján, a viragosmagyarorszag.itthon.hu címen.

 

 

Hasonló hírek

A gyűjtött növény eladása adóköteles

info

Mintegy ötezer ember ingyenes utaztatásával indul a dunai hajózási szezon

info

Az utazási idő is a munkaidő része

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------