Főoldal » Magyarország közkedvelt úticél a migránsok számára.. Újra népes csoportok érkeztek kis hazánkba..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Magyarország közkedvelt úticél a migránsok számára.. Újra népes csoportok érkeztek kis hazánkba..

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhét határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A járőrök 2019. december 15-én délután négy esetben, összesen tizenhét határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Rendőreinkfél nap alatt újabb harminckilenc külföldit tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. december 15-én 0 óra és 12 óra között nyolc esetben harminckilenc külföldit tartóztattak fel Hercegszántó és Nagybaracska közigazgatási területén. A magukat szír, palesztin és iráni  állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanezen időszakban a járőrök elfogtak és előállítottak két, embercsempészés bűntettével gyanúsítható férfit is. Az esetről bővebben itt olvashatnak.

A magyar rendőrök a román hatóságnak adták át azokat a külföldieket, akik jogellenesen tartózkodtak Magyarország területén.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 15-én 10 óra körül három illegális migránst fogtak el a vasútállomáson. A férfiak – akik közül ketten marokkói, míg egyikőjük egyiptomi állampolgárnak vallotta magát  – Magyarországon történő jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a külföldieket – meghallgatásukat követően – 2019. december 15-én 20 óra körül átadták a román hatóságnak.

Hasonló hírek

Darázsbaleset – hívd a 112-es segélyhívó számot! Oszd meg!

Géza

Itt a Karácsony, egyre több migráns érkezik hazánkba.. Oszd meg!

Géza

Gyilkosság, rablás, drog – mutatjuk az ország legveszélyesebb helyeit

Géza