Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyarország kitart a kétpilléres uniós közös agrárpolitika mellett
Gazdaság

Magyarország kitart a kétpilléres uniós közös agrárpolitika mellett

Magyarország kitart a kétpilléres (közvetlen mezőgazdasági és vidékfejlesztési) uniós közös agrárpolitika (CAP) mellett, ez a magyar gazdák érdeke – hangoztatta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

Fazekas Sándor emlékeztetett: ha agrártámogatások nem lennének, akkor a minőségi élelmiszerek ára az egekbe szökne, a támogatások végső haszonélvezője az az ember, aki megveszi az élelmiszert. A miniszter megjegyezte most készül a 2020 utáni KAP fő vonalairól, irányairól szóló bizottsági tájékoztató anyag – ezért  élénk most a diplomáciai mozgás az uniós agrártámogatások körül.

Magyarországnak elemi érdeke, hogy a mostani, vagy ahhoz nagyon hasonló agrártámogatási rendszer maradjon fenn a következő uniós költségvetési ciklusban is. A mostani támogatási rendszer ugyanis a gazdák és a fogyasztók érdekeit egyaránt szolgálják.

Ugyanakkor még számos nyitott kérdés maradt. Fazekas Sándor  példaként hozta fel a brexittel kieső források pótlását.

Nem lenne jó, ha a brit kilépés árát a gazdák fizetnék meg, úgy mint az orosz embargót – tette hozzá. Az is kérdés, hogy a közös agrárpolitika terhére, lehet-e migrációs ügyeket finanszírozni, például a migránsok letelepedését segíteni. A magyar álláspont az, hogy az uniós agrártámogatásokat továbbra is a termelőknek kell megkapniuk – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

Képek: agronaplo, agroforum, agroinfo

Hasonló hírek

Az év, amikor már erősen fújták a lufit, mégsem tűnt fel senkinek

Géza

Újabb ötszáz Buda-Cash ügyfél juthat hozzá pénzéhez

Edit

Gazdaságélénkítő csomagot hoz az ősz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------