Főoldal » Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül (+videó)
Belföldi hírek

Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül (+videó)

Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül – hangsúlyozta Dömötör Csaba Szobon.

A nemzeti konzultáció szobi fórumán a József Attila Művelődési Ház nagytermét zsúfolásig megtöltő hallgatóságot Rétvári Bence köszöntötte. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédében aláhúzta, a mostani és a következő generációk életét a migráció kérdése fogja a leginkább befolyásolni. Felhívta a figyelmet arra, ha ebben a történelmileg is fontos helyzetben rossz döntést hoz Európa és Magyarország, azt a későbbiekben nem lehet helyrehozni.

Az államtitkár a helyben nyújtott segítség fontosságáról is beszélt. Hangsúlyozta, miközben 1200 emberről szól a kvótaper, Magyarország az adóforintjaiból ezer családnak, több ezer embernek oldotta meg a lakhatását, életének az újrakezdését a saját szülőföldjén Libanonban és Irakban. Ez az, amiről Brüsszelben nem kívánnak tudomást venni – jegyezte meg. Nem úgy képzeljük el ennek a világméretű problémának a megoldását, hogy több millió embert Európába kell költöztetni, hanem úgy, hogy ezeknek az embereknek a saját szülőföldjükön kell biztosítani az emberhez méltó boldogulás lehetőségét – fogalmazott Rétvári Bence.

Dömötör Csaba arról beszélt, hogy a jelenleg zajló nemzeti konzultáció végső soron azt a vitát nyitja meg, hogy milyen Európában szeretnénk élni, és ebben hogyan képzeljük el Magyarország jövőjét.  A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette, hogy az európai politikában ma két koncepció áll egymással szemben a jövőt illetően.

Az egyik szerint nem nagy baj, ha az európai országok bevándorlóországokká válnak, sőt egyenesen lehetőség. “Ezzel szemben a mi szeretnénk megőrizni Európát olyannak, amilyennek megismertük, és ebben a nemzetállamoknak nagy szerepet kell játszania. Továbbra is építenünk kell közösségeinkre, hagyományainkra, és arra a szabadságra, amelyet kiharcoltunk magunknak” – fűzte hozzá Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy vita bontakozott ki azzal kapcsolatban, hogy van-e egyáltalán Soros-terv; az ellenzék azt állítja, hogy nincs is ilyen. Ugyanazok próbálják ezt letagadni, akik korábban azt mondták, hogy a bevándorlás álprobléma, a kvótára azt mondták, hogy nem is létezik – jegyezte meg. Rámutatott, Soros György a tervét – még ha a brüsszeli döntéshozók nem is így nevezik – több részletben, írásban is közzétette. Ami igazán súlyossá teszi ezeket a javaslatokat az, hogy idővel visszaköszönnek az uniós jogalkotásban – tette hozzá.

Soros György arról is írt, hogy a betelepülőket 15 ezer euróval, hozzávetőlegesen 9 millió forinttal kell az első két évben támogatni, aminek a fedezetét adóemelésekkel és az európai uniós támogatások csökkentésével lehet előteremteni. Kitért arra is Dömötör Csaba, hogy a Soros-féle koncepció szerint évente egymillió bevándorlót kellene beengedni az unióba. Hozzátette, hogy a Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) adatai szerint Líbia partjainál csaknem egymillió ember várakozik, hogy mielőbb megindulhasson Európába, de egy NATO tanulmány szerint 2020-ig 60 millió bevándorló várható.

Fotó: fidesz.hu

Dömötör Csaba a kormány elmúlt hét évben elért eredményeiről is beszélt. 735 ezer új munkahely jött létre, a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, emelkedett a minimálbér, javult a közbiztonság, nőtt a családok támogatása, emelkedett a házasságkötések száma, erősödtek közösségeink – sorolta, hozzátéve, mindehhez egy stabil gazdaság adja a hátteret.

Ha ma valaki Magyarországra néz, akkor egy olyan országot lát, mely rendben tartja a saját portáját, és apró léptekkel, de mégis csak a jó irányba halad mindenek előtt azért, mert hisz önmagában – fogalmazott a kormánypárti politikus. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ez nem jelenti azt, hogy hátra dőlhetünk, hanem meg kell védenünk ezeket az eredményeket, mert elég egyetlen rossz döntés, akkor minden kárba veszhet. Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát. “Ha másképpen szeretném ezt megfogalmazni, akkor Magyarország csak akkor erősödhet, ha közben Európa sem gyengül” – jelentette ki.

Fotó: fidesz.hu

Mi egy erős Európát szeretnénk, benne egy erős Magyarországgal, ezért választjuk minden esetben a szókimondást és a cselekvést az önfeladás helyett – húzta alá Dömötör Csaba. Az államtitkár arra biztat mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, álljon ki a kormány mellett, és biztassa erre barátait és ismerőseit is.

Forrás: fidesz.hu, MTI

Hasonló hírek

Kalandpark lesz az üveggyárból

Edit

Életveszély: Ha vettél ebből a Túró Rudiból, azonnal vidd vissza!

Mazsi

Novák: januártól még több támogatásra számíthatnak a családok (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------