Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyarország az élre tör a hidrogéngyártási technológiák terén
Klímaváltozás

Magyarország az élre tör a hidrogéngyártási technológiák terén

Az Európai Bizottság (EB) európai zöldmegállapodásért felelős ügyvezető alelnökével, Frans Timmermansszal folytatott egyeztetést kedden Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A klímatörekvések megvalósításához Magyarország a nukleáris energia és a napenergia együttes felhasználásával járulhat hozzá

– közölte a tárca.

Magyarország az elsők között kíván csatlakozni az Európai Bizottság által tervezett hidrogénkoalícióhoz, mivel a hidrogéngyártás és -tárolás infrastruktúrája költséges, ezért e téren feltétlenül egységes uniós szabályozásra, összehangolt fejlesztésekre van szükség – hangsúlyozta a miniszter.

Palkovics László elsősorban a magyar klímacélokról tájékoztatta az EB alelnökét, de egyeztettek a hidrogéngyártásról és a közlekedés zöldítéséről is. Palkovics László elmondta, a klímatörekvések megvalósításához a nukleáris energia és a napenergia együttes felhasználásával járulhat hozzá Magyarország.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a tiszta hidrogén gyártásában komoly lehetőségek rejlenek, de a hidrogénnek a közlekedés zöldítésében is szerepe lehet. A miniszter kiemelte, Magyarország komoly lépéseket tesz a közlekedés dekarbonizációja érdekében.

Bemutatta a zöldbusz programot, amelynek célja a nagyobb városok közösségi közlekedésében részt vevő autóbuszok cseréje elektromos meghajtású járművekre.

A miniszter úgy összegzett, hogy a magyar kormány cselekszik a klímavédelmi célok elérése érdekében. Hazánk az elmúlt évtizedekben jelentősen hozzájárult az uniós előrelépéshez, az 1990-es értékekhez képest mostanáig harmadával szorította vissza kibocsátását.

Az egy főre jutó éves magyar üvegházhatásúgáz-kibocsátás kevesebb, mint háromnegyede az európai átlagnak.

Az idén elfogadott Klíma- és természetvédelmi akciótervének alapvető feladata, hogy gyermekeink és unokáink számára megőrizzük Magyarországot és a Kárpát-medencét – mondta Palkovics László. A teremtett környezet megóvása mellett kiemelt szempont az energiaellátás biztonságának fenntartása, az innovatív technológiák alkalmazása és a gazdasági növekedés értékeinek megőrzése.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újabb jéghegyóriás szakadt le az Antarktiszról

Géza

Mentsük meg a világot! Klíma és vegán befektetések – videó

Géza

Megérkeztek az első gólyák Afrikából: 4 további jel, hogy teljesen összeomlott a természet

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------