Image default
Külföld

Magyarokon a világ szeme, különleges lovasbemutató a királyi udvarban

A lovas hagyományok megőrzése a magyaroknak és a briteknek is nagyon fontos, ezért most honfitársaink Windsorban is bemutatkoznak.

Fotó: www.profimedia.hu

Magyar szereplők is bemutatkoznak az idén az egyik legpatinásabb brit lovas eseményen, a Royal Windsor Horse Show többnapos rendezvénysorozatán.

A több mint hét évtizedes hagyományra visszatekintő, évente megtartott bemutató helyszíne a brit királyi család legnagyobb angliai rezidenciája, a London nyugati határában fekvő Windsor.

Fotó: www.profimedia.hu

Az eseményt rendszeresen látogatja II. Erzsébet királynő. Az idei játékokkal Viktória királynő születésének 200. évfordulójáról is megemlékeznek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete elmondta: Magyarország egyre több erőfeszítést tesz a lovas sportok és a lovas hagyományok megújításáért, az Egyesült Királyság pedig a lovas hagyományok egyik legfontosabb letéteményese.

Fotó: www.profimedia.hu

A nagykövetség ennek jegyében vette fel a kapcsolatot a Royal Windsor Horse Show szervezőivel a hortobágyi csikósok és Kassai Lovasíjász Iskola megjelenése érdekében, ennek eredményeként az idén Magyarország képviselői is bemutatkozhatnak a rendezvényen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint ennek nem csupán sportdiplomáciai, hanem országpromóciós jelentősége is van, hiszen Magyarország egy eddig kevésbé ismert, ám ősi és jellegzetesen magyar oldaláról mutatkozik be a nyilvánosság előtt.

Fotó: www.profimedia.hu

Az idei Royal Windsor Horse Showra a hortobágyi Mátai Ménestől hat csikós, egy pusztaötös hajtó, valamint Kassai Lajos ötszörös lovasíjász-világbajnok érkezett tanítványaival.

A csikósok három alkalommal az esti felvonuláson, valamint szombat délután a Copper Horse Arenában lépnek fel – írja az MTI.

Fotó: www.profimedia.hu

 

Forrás: Ripost

Fotó: www.profimedia.hu

 

Hasonló hírek

A németek már nem bíznak Angela Merkelben

Géza

Trump tényleg zseni: megadóztatta a liberális atyaúristent, az Apple-t

Géza

Osztrák kancellár: uniós elvárás, hogy Törökország visszafogadja a menekülteket

info