Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar tudósok fejtik meg, mit jelenthet Isten lehelete
Tudástár - minden érdekesség

Magyar tudósok fejtik meg, mit jelenthet Isten lehelete

Nemzetközi kutatócsoport alakult, hogy a bibliai és más ókori szövegeket tanulmányozzon abból a szempontból, milyen természettudományos üzeneteket, ismereteket tartalmaznak. Az Íráskutatók Természettudományos Szakmai Tanácsát dr. Boros László, az Kalifornia Egyetem LosAngeles (UCLA) magyar származású biokémikus professzora vezeti, eredményeiket magyar nyelven is közzéteszik.

Egy szentesi konferenciával indult el az a nemzetközi kutatóprogram, aminek a célja, hogy természettudományos kutatások segítségével megértsék az ókori zsidó és keresztény írások üzeneteit. Bár a nemzetközi kutatócsoport még csak most kezdi a munkát, máris több magyar és amerikai kutatási és oktatási intézmény érdeklődik iránta. A csoportban hazai és neves külföldi nyelvészek, történészek, fizikusok, teológusok, biológusok, kémikusok, orvosok, biokémikusok  dolgoznak majd együtt.

„Törökszentmiklósnak, ahol felnőttem, Szentesnek és Szegednek nagyon sokat köszönhetek, hiszen a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát. Bár Los Angelesben élek és dolgozom, nem szakadtam el a hazámtól, az alkotói szabadságomat mindig itthon töltöm.

Fontosnak tartottam, hogy ez a jelentős nemzetközi program magyar kisvárosokból induljon el

– mondta el a Ripost-nak Boros László, az orvostudomány doktora, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. – „Az eredeti, óhéber, ógörög és arámi szövegek tanulmányozása alapján szeretnénk feltárni, milyen tudományos ismereteket és utalásokat tartalmaznak az írások.”

Magyar tudósok fejtik meg, mit jelenthet Isten lehelete 1

Ilyen utalás a professzor szerint például az, hogy János apostol ír a vérkeringés és az anyagcserevíz összefüggéseiről, az emberi szervezetben termelődő vízről, holott azt csak a modern biokémiai kutatások tárták fel, hogy a testünk naponta átlagosan 7,2 köbméternyi, azaz 7200 liter víznek megfelelő elemi hidrogént termel és forgat vissza működése során.

„A Teremtés Könyvében szereplő Isten lehelete, ami az írás szerint a vizek fölött lebeg, mint az élet alapja, nem más, mint utalás az élet vizére, arra a deutériummentes tiszta vízre, amit a szervezetünk, sejtjeink mitokondriumai termelnek, forgatnak és használnak a Krebs-Szent-Györgyi ciklus bevonásával” – fejtegette a professzor. – „De tartalmaznak utalást a szövegek például a társadalmi együttélésre, a fény természetére is. A NASA friss kutatásai sok tekintetben igazolják mindazt, amire a Tóra a Naprendszer vizeivel kapcsolatban utal. Ha ezeket az összefüggéseket feltárjuk, közreadjuk és megvitatjuk, az előre mozdíthatja a természettudományos gondolkodást és közelebb vihet ahhoz, amit az élet keletkezéséről és az emberiség szerepéről, feladatáról, a Földünkről gondolunk. Bár a világ tudósai elsősorban angol nyelven értenek szót, mindaz, amire jutunk, magyar nyelven is elérhető lesz, és szeretnénk, ha a hazai tudósok és egyetemek minél nagyobb szerepet vállalnának ebben az érdekes kutatómunkában.”

Magyar tudósok fejtik meg, mit jelenthet Isten lehelete 2
A szentesi konferencia hallgatósága

A kutatócsoport most szerveződik. Ami már biztos: a szakmai előkészítő csapat munkájában részt vesz Schwarz Péter szegedi rabbi és dr. Gruber László szentesi plébános, az amerikai szakmai válogatott tagja pedig a NASA két biokémikus munkatársa, dr. Dominic D’Agostino, a Dél-Floridai Egyetem docense és dr. Csilla Ari D’Agostino, az egyetem adjunktusa, akik a NASA Mars küldetést előkészítő tudóscsoportjának is tagjai.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Bekötött szemű muszlim férfi ölelte meg a járókelőket (Videó)

info

A tyúk vagy a tojás volt előbb? Itt a válasz az örök kérdésre!

Mazsi

Hamarosan a hátunkra szerelhető rakétákkal közlekedhetünk! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!