Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar: Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat
Külföld

Magyar: Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat

Tragédiával ér fel, hogy az Európai Unió úgy döntött, nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, az unió késlekedése ugyanis a régió békéjét és stabilitását veszélyezteti

– jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban kedden.

Cikkünk frissült.

Az államtitkár az uniós tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó tanácsülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, döntésével az unió végleg elvesztette, „porig rombolta” hitelességét a két ország szemében.

A kormányzat és a következő Európai Bizottság bővítésért felelős magyar biztosa segítségével Magyarország mindent elkövet annak érdekében, hogy visszafordítsa az akár tragédiához vezető folyamatot a Nyugat-Balkánon – emelte ki.

Kiemelte: noha Albánia stabilabb helyzetben van, Észak-Macedónia instabilitással küzd, amelyet az EU döntése nem enyhíteni, hanem erősíteni fog. „A felszín alatt izzik a parázs” – fogalmazott.

Magyar Levente elmondása szerint ez EU egyes nagy nyugati tagállamai, köztük Franciaország és Hollandia a keddi tanácsülésen „visszás és mondvacsinált ürügyekkel”, egyebek mellett a hitelességre hivatkozva érvelt a csatlakozási tárgyalások megindítása ellen.

Véleményük szerint a két ország nem érett arra, a jogállamiságot tekintve pedig még fejlődniük kell – mondta a magyar államtitkár. A bővítés elhalasztására utalva Magyar Levente azt hangoztatta, hogy amennyiben újabb migrációs hullám jelentkezik a Balkánon, Magyarországtól délre nincs egyetlen ország sem, amely azt képes lenne megállítani.

Ha azonban az említett két országot, valamint Szerbiát és Montenegrót sikerül politikailag erősíteni, védekezési képességük javulása révén levennék Magyarországról azt a migráció okozta terhet, amelyet jelenleg egyedül hordoz az Európai Unióban.

Minden eszközzel kézzelfogható közelségbe kell hozni Albánia és Észak-Macedónia uniós tagságát, elkerülendő egy esetleges éles konfliktus kialakulását – tette hozzá Magyar Levente.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kiakadtak az olaszok: Emmanuel, küldünk neked 9000 migránst

Mazsi

A híresztelések ellenére még sincs magyar az eddig azonosított berlini áldozatok között!

Edit

Egy ember őrizetben a bolgár újságírónő meggyilkolása miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------