Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Magyar terroristát fogott el a TEK, robbanóanyag is volt nála, itt lakott és ezt akarta felrobbantani – képek, videó

Terroristát fogtak el Magyarországon, az ügyészségi tájékoztatásban szereplő gyanúsítás alapján robbanóanyag is lehetett nála.

A TEK azonnal lépett / képünk illusztráció - Fotó: MTI - Czagány BalázsA TEK azonnal lépett / képünk illusztráció – Fotó: MTI – Czagány Balázs

(Az első értesülésekkel ellentétben a rajtaütés nem csak Budapesten zajlott, az elfogott férfi szülői házánál, Kecskeméten is megjelentek a rendőrök, a fiút Budapesten fogták el.)

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd vett őrizetbe egy 21 éves magyar férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – írja a Fővárosi Főügyészség.

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

Mindenki ezt olvassa most!

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt.

Nem akármilyen környéken lakott a TEK által elfogott magyar terroristaLecsapott a TEK a magyar terroristára / Fotó: Fővárosi Főügyészség

Lecsapott a TEK a magyar terroristára / Fotó: Fővárosi Főügyészség

Videót adott ki a Fővárosi Főügyészség a terrorista elfogásáról. A fiatalnál az ügyészségi tájékoztatásban szereplő gyanúsítás szerint robbanóanyag is lehetett. (Az első értesülésekkel ellentétben a rajtaütés nem csak Budapesten zajlott, az elfogott férfi szülői házánál, Kecskeméten is megjelentek a rendőrök, a fiút Budapesten fogták el.)

Mint megírtuk, az ügyészség tájékoztatása szerint gyanúsítottként hallgattak ki, majd vettek őrizetbe egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre. Videót adtak ki az akcióról. A fiatla férfi egy családi házas övezetben lakik, itt csaptak le rá a TEK-esek. Robotot is bevetettek a helyszínen a bombaveszély miatt.

Videón az elfogása:

Mindenki ezt olvassa most!

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt.

Ő az elfogott magyar terrorista: egy budapesti Eb-meccsen akart vérfürdőt rendezni – fotóElrendelték a terrorista letartóztatását, aki a budapesti Eb-meccsen akart robbantani/ Fotó: Fuszek GáborElrendelték a terrorista letartóztatását, aki a budapesti Eb-meccsen akart robbantani/ Fotó: Fuszek Gábor

Több órás tanácskozás után elrendelték az elfogott 21 éves, magyar terrorista letartóztatását. 

Úgy tudni, hogy az iszlám hitre áttért 21 éves fiatal a közelgő futball Európa Bajnokság egyik budapesti meccsén, a portugál-magyar összecsapáson akart robbantani.

Mindenkit sokkolt a hír, miután kiderült, hogy egy terrorcselekményre készülő magyar fiatalt fogott el a TEK Budapesten. Tegnap páncélozott járművek és rengeteg géppisztolyos kommandós lepte el hétfőn Kecskemét zöldövezeti részét. A TEK-akciójáról kiadott videón látszik, hogy egy bombakereső robotot küldtek be, majd egy tűzszerész közelítette meg a kertes házat. Ez a szülőháza volt, a terroristát nem itt, hanem Budapesten kapták el.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 21 éves férfi „Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén”. A férfit: a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Hajdu János a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfit többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon.

Hetek óta felderítést folytattak az ügyben, miután az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalakon – amelyekre szigorú belépési rend alapján lehet csak belépni – egy magyar fiatalember is részt vett a beszélgetésekben. A párbeszéd tartalma ellenséges ideológiát, “kimondottan dzsihadista propagandát valló” emberekkel terrortámadásra való felkészülésről, azokra vonatkozó eszközökről, anyagokról, módszerről szólt – közölte az altábornagy.

Szerdán délután egy órakor a TEK járművei szállították a férfit a budapesti Fő utcába a nyomozási bíró elé. A döntés után, az ülés végén fejét egy pulcsival eltakarva jött ki a gyanúsított az épületből, ameddig beültették az autóba, a kommandósok lezárták az utcát.


Galéria

Sajtóértesülések szerint egy budapesti Európa bajnoki mérkőzésen akart robbantani a Budapesten elfogott magyar terrorista.

Mint megírtuk, páncélautókkal, drónokkal, távirányítós robottal vonult ki a TEK-kommandósok egy iszlamista terrorista elfogásához. Az első értesülésekkel ellentétben az akció nem csak Budapesten zajlott, az elfogott férfi szülői házánál, Kecskeméten is megjelentek a rendőrök, házkutatást tartottak, de a fiút a fővárosban fogták el.

A kecskeméti hírportál értesülései szerint a terrorista állítólag bombát tervezett robbantani az Európa Bajnokság egyik budapesti mérkőzésén.

A Blikk információja szerint a magyar-portugál meccsen tervezte a merényletet, még bele gondolni is szörnyű, hogy a Puskás Aréna 67 ezres stadionban ilyen történik, miközben milliók nézik a budapesti mérkőzést.

A Fővárosi Főügyészség közleményében az olvasható, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

Megdöbbentek az ismerősök: így ismerték a robbantásra készülő magyar fiatalt

Kecskemét Rózsadombján lakott szüleivel és testvérével, az az iszlám hitre áttért fiatalember, aki a gyanú szerint terrortámadást akart végrehajtani a közelgő Európa- Bajnokságon. A TEK azonban résen volt, internetes aktivitását egy ideje figyelték, így még idejében megakadályozták a 21 éves férfit ördögi terve véghezvitelében.

Hasonló hírek

Eldurvult a vita egy budapesti középiskolában: kórházba juttatta diákját a tanárnő

Géza

Romba döntötte a végállomást a HÉV – 18-an haltak meg, rengetegen megsérültek.. – videó

Géza

Razzia a siófoki éjszakában: beindult a buli, prostitúció, részeg autósok, garázdaság miatt intézkedtek a rendőrök – fotók, videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------