Hirmagazin.eu
Főoldal » Magyar találmánnyal vehetik fel a harcot a kullancsok ellen
Magyar találmányok

Magyar találmánnyal vehetik fel a harcot a kullancsok ellen

Még idén a boltok polcaira kerülhet az a magyar kullancsirtó szer, amelynek segítségével minden eddiginél sikeresebben vehetjük fel a harcot a kullancsok ellen.

A kullancs a legszívósabb paraziták egyike. Extrém körülményeket is kibírnak és évente 22 ezer petét raknak le, miközben olyan betegségeket terjesztenek, mint például a Lyme-kór.

Szerencsére azonban létezik egy gombafaj, illetve egy abból előállított készítmény, ami szinte 100 százalékban képes elpusztítani ezeket a vérszívókat.

Magyar találmánnyal vehetik fel a harcot a kullancsok ellen

Bózsik Béla Pál nyugalmazott főorvos, a Lyme Borreliosis Alapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, a “kullancsgombát” először katicabogarak szárnyain, fátyolkák lárváin, majd kullancsokon tesztelték, de csak az utóbbit pusztította el. A készítményt ezután a Duna árterében tesztelték: szétpermetezték a letesztelt vegyületet, majd egy évvel később összehasonlították a kezelt és a kezeletlen területeket, a különbség pedig óriási volt. A magyar készítményt – amelyhez egy 20 évvel ezelőtti San Francisco-i kongresszus adta az ötletet – itthon már szabadalmaztatták, és Bózsik Béla Pál szerint még idén forgalomba kerülhet.

Folyékony formában fogják árusítani, és permetezéssel lehet majd használni. A Magyar Hírlap szerint otthoni, kerti használatra, és nagyüzemi felhasználásra is alkalmas lesz. Címkép: Wikipédia

Hasonló hírek

Szenzációs találmánnyal nyert díjat egy magyar feltaláló

Géza

Újabb figyelemre méltó találmány készült Magyarországon

Géza

Szuperzöld magyar fejlesztésű jármű szeli a habokat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------